Emine Erdoğan’ın korumaları Belgrad’ı karıştırdı

Emine Erdoğan’ın korumaları, Belgrad’da güvenlik önlemi amacıyla bir kafeye uzun namlulu silahlarla girmeye kalktı. Kafe sahibi ve müşterilerin karşı çıkması üzerine araya giren polis, ortamı yatıştırdı.

Resmi ziyaret için Belgrad’da bulunan cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan dün bir çocuk hastanesini ziyaret etti. Korumaları, güvenlik tedbiri için çevredeki mekanlara dağıldı.

Korumalardan bir grup, elindeki ağır silahlarla Krunska caddesi üzerindeki bir kafeye girdi. Huzursuz olan işletme sahibi korumaları engellemek istedi. Tartışmaya müşteriler de katıldı. Devriye gezen Belgrad polisinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı. Skandalı muhalif gazete N1 duyurdu. Olayın medyaya yansımaması için yetkililerin işletme shibinden ricacı olduğu öne sürüldü.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK NASIL GEZİYORLAR?

Eski Belgrad belediye başkanı ve muhalefet lideri Dragan Şutanovac, skandal konusunda suskun kalan İçişleri Bakanlığı’nı eleştirdi.

Şutanovac, ”Yabancı VIP güvenlikçilerin, yerel polis eşlik etmeksizin uzun namlulu silahlarla nasıl sokakta dolaşabildiğini İçişleri Bakanlığı açıklasa ilginç olurdu.” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada paylaşılan ve Zemun semtindeki bir kafeden çekilen resimde, ellerinde silahla Türk korumaları görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı korumaları, geçmişteki yurt dışı seyahatlerde, yerel güvenlik birimleriyle anlaşmazlık yaşamıştı.