Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların pusuladaki yerleri belli oldu

Romanya’da ilk turu 10 Kasım’da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, adayların oy pusulasındaki sırası belli oldu.

Merkez Seçim Kurulu’nda (BEC) yapılan kura çekiminde, yarışa yeniden giren görevdeki Cumhurbaşkanı Klaus İohannis pusulanın ilk sırasında yer aldı. İohannis’i, merkez sağ adaylar Theodor Paleologu ve Dan Barna izledi.

İktidardaki sosyal demokrat partinin adayı Başbakan Viorica Dancila listenin 5. sırasında yer aldı. 14 adayın yarışacağı listenin son sırasında ise, bağımsız aday Alexandruu Cumpanaşu yer alıyor.

ADAYLARIN VAADLERİ

Seçimin güçlü adaylarından Klaus İohannis, ‘Normal bir Romanya’ için vatandaştan 5 yıllık yeni bir görev süresi istiyor. Romanya’nın ilk kadın cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmek isteyen Viorica Dancila ise, görev süresinde ‘işçi ve katılımcı’ ruhla hareket edeceği vaadini veriyor.

10 Kasım’da gerçekleşecek ilk turda adaylardan biri yüzde 50’yi geçmediği takdirde, ilk iki sırada yer alan adaylar 24 Kasım’daki ikinci turda yeniden yarışacak.

Yurt dışında ikamet eden Romen vatandaşları, ilk tur için 8-10 Kasım tarihlerinde, ikinci tur için 22-24 Kasım tarihlerinde sandık başına gidecek.