KHK’lılar hukuksuzluğa ‘dur’ diyecek

15 Temmuz ‘darbe’ girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) döneminde yayınlanan kanun hükmündeki kararnamelerle (KHK) görevlerinden ihraç edilen mağdurlar Ankara’da büyük buluşmaya hazırlanıyor.

Seslerini duyurabilmek için 5 ve 6 Ekim’de Çankaya’da Yılmaz Güney sahnesinde saat 10.00’da bir araya gelecek KHK’lılar, sosyal medya ve Youtube üzerinden yayın yapan KHK TV’den çağrıda bulundu.

KHK’lılar Büyük Buluşması, Türkiye’nin farklı illerindeki bütün KHK platformlarının katılımıyla ilk kez gerçekleştirilecek. İki gün boyunca yapılacak konuşma ve oturumlar sonunda da bir sonuç bildirgesi hazırlanacak.

Açılış konuşmasını, 672 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Münir Korkmaz’ın yapacağı programla ilgili Kronosa açıklamalar yapan İstanbul KHK Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve kurultayın düzenleyicilerinden emekli hakim Kemal Karanfil amaçlarını, “sayıları artan KHK platformlarının bir araya getirilmesi ve seslerinin daha gür çıkması” olarak açıkladı.

Karanfil geniş katılımlı toplantı fikriyle ilgili şunları söyledi:

“Özellikle Prof. Dr. Haluk Savaş’ın ve Adana KHK Platformunun önerisiyle herkesi davet edelim ve sorunlarımızı Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuralım fikri ortaya çıktı. Öneri diğer illerdeki KHK platformları tarafından da ilgi gördü. Sonuçta 3-4 aylık bir gayretin ve yoğun çabanın ürünü. Geniş katılımlı toplantılarımız için Çankaya Belediyesi salon tahsis etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan SP lideri Temel Karamolloğlu’na, Yeşil Sol Parti’den Merkez Parti’ye kadar siyaset dünyasından destek sözü verildi.”