TÜRK ŞİRKETİ, ÇEVRECİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN ROMANYA’YA TEKLİF VERDİ

Romanya’da çevre kirliliğini azaltma kapsamında yapılan elektrikli otobüs ve troleybüs ihalelerine Türk firması Bozankaya teklif verdi.

Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nın açtığı ihalede, 4 vilayete 51 adet elektrikli otobüs alınması öngörülüyor. Araçlardan 20’si Köstence’ye, 13’ü Alba İulia’ya tahsis edilecek. Ploieşti ve Buzau illerine 9’ar araç alınacak. 30 milyon euro bedelli ihale için Türk firması Bozankaya’nın yanı sıra, Fransa, Çin, Polonya ve Çekya’dan firmalar da yarışıyor. İhale, araçlara ek olarak 15 hızlı ve 51 yavaş dolum istasyonunu da kapsıyor. Bozankaya’nın 12 metre uzunluğundaki araçları saatte 70 kilometre hıza çıkabiliyor. Proje, AB fonlarından finanse ediliyor.

BÜKREŞ’TEKİ İHALEDE BOZANKAYA İMZASI

Öte yandan Bükreş Büyükşehir Belediyesi’nin 100 troleybüs alımı için açtığı ihaleye sadece Bozankaya firması teklif verdi. 45 milyon euro bedelli ihalede, Türk firmasının şartları karşılayıp karşılamadığı, komisyonda değerlendiriliyor. Bükreş Büyükşehir Belediyesi, aralık ayında Çevre Fonu ile 100 troleybüs ve 130 hibrid otobüs alımının finansmanı konusunda anlaşma imzalamıştı. 130 hibrid otobüs için teklif verme süresi 7 Mayıs’ta sona erecek. Bükreş’e alınması planlanan 100 elektrikli otobüs için firmalar 27 Mayıs’a kadar tekliflerini sunabilecek.

Başkentte geçen ay çıkılan tramvay ihalesine de Türk firması Durmazlar Holding teklif vermişti. Bu ihalenin komisyondaki incelemesi sürüyor.

BÜKREŞ’E TRAMVAY İÇİN TÜRK VE ROMEN FİRMASI YARIŞIYOR