İtalya’da şampiyon İspanya U21 takımı oldu

UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı Almanya karşısında 2-1 galip gelen İspanya kazandı. İspanya, tarihinde 5. kez kupayı müzesine götürdü.

İtalya ve San Marino’nun ev sahipliği yaptığı, bu yıl 22’ncisi düzenlenen organizasyonun finalinde İspanya ile Almanya karşı karşıya geldi. Udinese kentindeki Friuli Stadı’nda oynanan maçı, Sırbistanlı hakem Srdan Jovanovic yönetti.

Turnuvanın en iyi takımı sayılan İspanya, Fabian Ruiz ve Dani Olmo’nun golleriyle gelecek için umut verdi. Almanya’nın tek golü ise, bitime dakikalar kala Amiri’den geldi.

İspanyol futbolcu Fabian Ruiz, şampiyonanın en iyi oyuncusu seçildi. Turnuvanın gol kralı ise, 7 golün sahibi Luca Waldschmidt oldu.

EURO 2021’in ev sahipleri Macaristan ve Slovenya

2 yıl sonra düzenlenecek Gençler 21 Yaş Altı Şampiyonası’nın (U21) finallerine Macaristan ve Slovenya ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz mart ayında başlayan U21 elemelerinde Romanya, Danimarka, Finlandiya, Malta, Ukrayna ve Kuzey İrlanda ile aynı grupta bulunuyor. Grup maçlarından ilk iki sırada çıkan takımlar, 2021 temmuzun oynanacak finallere katılacak.

Almanya’ya yarı finalde yenilerek Euro 2019’a veda eden Romanya, turnuvada aldığı başarılı sonuçlarla Tokyo’da gelecek yıl düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanmıştı.

İtalya’da sahne alan geleceğin yıldızları