İtalya’da sahne alan geleceğin yıldızları

21 yaş altındaki futbolcuların forma giydiği U21 Avrupa Şampiyonası, İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlendi. 12 ülkenin katıldığı şampiyona, 16 Haziran’da grup maçlarıyla başladı. Finale çıkan Almanya ve İspanya yarın birincilik için kapışacak. U21 şampiyonası, gelecek vaad eden genç yeteneklerin kendilerini gösterdiği bir sahne hükmünde. Romanya Haber, 13 günlük serüvende göz dolduran yetenekleri sizler için analiz etti:

Moussa Dembele (Fransa)

Fransa’nın bu turnuvadaki başarısının mimarı sayılan Moussa Dembele, performansıyla Avrupa devlerine göz kırptı. Grup maçında Hırvatistan’a karşı ülkesinin galibiyet golünün sahibi Dembele, halen Fransa’nın iddialı ekiplerinden Olympique Lyon forması giyiyor. Geçtiğimiz sezon Lyon formasıyla 33 maçta sahaya çıkan genç yıldız, 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Çok atletik ve soğukkanlı tavrıyla büyük takımların ilgisini çeken Fransız golcüye, Barcelona ve Manchester United kancayı takmış durumda. Bonservis değeri 27 milyon euro olan genç golcünün adı geçen sezon Galatasaray’ın listesine de girmişti.

Dani Ceballos (İspanya)

İspanya 21 yaş altı kadrosunda orta sahanın bel kemiği olan Dani Ceballos, şu anda Real Madrid formasını terletiyor. Turnuvada İspanya’nın oynadığı 4 maçın tamamına ilk 11’de başlayan genç oyuncu attığı 2 golün yanısıra, 2 gole asistlik yaptı. Otoritelere göre Ceballos’un oyun tarzı, eski Barcelonalı efsane Andres İniesta’ya benziyor. Hem İspanya milli takımında, hem de 21 yaş altı milli takımında oynamış olması, genç orta saha oyuncusunu takımda liderlik rolüne itti. Ceballos’un değeri 30 milyon euro.

Luca Waldschmidt (Almanya) 

Finale çıkan Almaya takımının gözdesi Waldschmidt, sahaya çıktığı 4 maçta 7 gol atarak gol krallığı listesinde zirveye oturdu. Yetenekleriyle yorumcuların dikkatini çeken genç yıldızın büyük kulüplerden çokça taliplisi olacağa benziyor. Soğukkanlı oyunu ve bitirciliği ile genç santrafor, Dünya Kupası’nın en golcü oyuncusu olan Miroslav Klose’ye benzetiliyor. Ülkesinde Freiburg formasını giyen Waldschmidt, takımında 30 maçta 12 gole direkt katkı yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran isim oldu.

Fabian Ruiz (İspanya)

Ceballos ile muhteşem bir ikili haline gelen Fabian Ruiz, turnuvadaki gözlemcilerin dikkatini çekmeyi başardı. 3 maçta sahaya çıkan Ruiz, 2 gol ve 1 asistlik performans gösterdi, iki kez maçın adamı ödülünü aldı. Ruiz, takım arkadaşı Ceballos gibi uluslararası deneyim sahibi. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve sonrasında Avrupa Ligi’nde İtalyan ekibi Napoli forması giydi. Uzaktan etkili paslar atabilen ve bir o kadar etkili şutlar çekebilen Fabian Ruiz, orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. Kendisine 50 milyon euro paha biçilen genç orta saha oyuncusunu, yakında dünyanın en prestijli ligi olan İngiltere Premier Ligi’nde izleme şansına sahip olabiliriz.

Alexander Nübel (Almanya)

Schalke 04’ün file bekçisi Alexander Nübel, 2015 yılında Ronaldo ve Messi’nin ardından dünyanın en iyi üçüncü oyuncusu seçilen Alman kaleci Manuel Neuer’in bir numaralı veliahtı olarak gösteriliyor. 4 maçta kalesinde sadece 5 gol gören Nübel, Alman taraftarın güvenini kazandı. Gerektiği zaman kaleden açılması ve keskin refleksleriyle Almanya U21 takımının kalesini koruyan Nübel için, milli takım forması hiç de uzak değil. Sezonun ikinci yarısında, düzenli olarak ilk 11’de sahaya çıkan genç kaleci, İtalya’da çıktığı vitrinden iddialı kulüplere göz kırpıyor.

Ianis Hagi (Romanya)  

Romanya takımının 10 numarasını giyen İanis, oynayış tarzıyla Romanya futbolunun efsane ismi olan babası Gheorghe Hagi’yi hatırlatıyor. İtalya’daki şampiyonada takım arkadaşı George Puşcaş ile Romanya U21 takımını yarı finale kadar taşıdı. İstanbul doğumlu Ianis, bir gün babası gibi Galatasaray için oynayacağını ve Sarı Kırmızılı ekibe asla hayır demeyeceğini açıklamıştı. Şu anda ülkesinde FC Viitorul forması giyen futbolcu’nun değeri 6 milyon euro. Bu sezon Ajax ve Barcelona ile adı anılan 20 yaşındaki İanis Hagi, önümüzdeki yıllarda spor dünyasında adını çokça duyacağımız isimlerden olacağa benziyor.

George Puşcaş (Romanya) 

İtalya’daki turnuvada Romanya’nın tarihi başarısında başrol oynayan Puşcaş, sahaya çıktığı 4 maçta 4 gol atarak gol krallığında ikinci sırada kendine yer buldu. İtalya 2. ligi takımı Palermo’nun formasını giyen genç golcüye biçilen değer, 3 milyon euro. Bu turnuvada gösterdiği performansla, daha tanınmış sahalarda Romanya’yı temsil etmesi olası. Pivot forvet rolüne bürünebilen genç santrafor, kafa toplarına hakim ve birebir pozisyonlarda ne yapacağını çok iyi biliyor.