Bir süre Moldova’ya dönmeyeceğim

Cuma günü ortalıktan kaybolan ve nerede olduğu bilinmeyen Moldovalı oligark Vladimir Plahotniuk, kendini güvende hissedene kadar Moldova’ya dönmeyeceğini açıkladı.

Ülkede çıkan siyasi kriz sonrası desteklediği hükümetin istifası üzerine sırra kadem basan Vladimir Plahotniuk, kişisel facebook sayfasından bir mesaj yayınladı. Pazartesi sabah paylaştığı mesajında biraz dinleneceğini kaydeden ünlü oligark, ”Moldova’ya bir süre dönmeyeceğim. Benim için güvenli bir ülke değil.” ifadelerini kullandı.

Kaçırılmak istendim

Geçen yıl bir yurt dışı ziyaretinde kaçırılmak istendiğini ileri süren Plahotniuk uzunca mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Ailem, yanlarında olmama her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu dönemi rahat atlatabilme ve kendilerini güvende hissedebilmeleri için, ihtiyaç duydukları sürece onların yanında kalacağım.”

Mesajında nerede olduğuna dair bilgi vermeyen ünlü oligark, siyaseti bırakmayacağını, partisini uzaktan yönetmeye devam edeceğini vurguladı. Plahotniuk’un boşandığı eşi, çocuklarıyla birlikte yıllardır İsviçre’de ikamet ediyor.

Moldovan oligark Türkiye’ye kaçmış