KİŞİNEV’DE TÜRK ELÇİLİĞİNİN ÇADIRINA PANKARTLI PROTESTO

Moldova’nın başkenti Kişinev’de Türk büyükelçiliğinin açtığı tanıtım çadırı protesto edildi. Çadır yakınına konulan bir pankarta, ”Burası, vatandaşlarına işkence eden bir ülkenin elçiliğidir.” yazıldı.

Kişinev’deki Türk büyükelçiliği, Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Büyük Ştefan parkında bir etkinlik gerçekleştirdi. Cumartesi günü açılan çadırlarda Türkiye’yi tanıtan objeler sergilendi. Kurulan sahnede gösteriler yapıldı. Gelenlere döner ve baklava ikram edildi.

Etkinlik sırasında ilginç bir protesto yaşandı. Çadırların yakınındaki çimenlerin üzerine bir pankart konulduğu fark edildi. Pankartta ok işareti eşliğinde, ”Burası vatandaşlarına işkence eden bir ülkenin büyükelçiliğidir.” ifadeleri yer alıyordu.

İlginç eylemin altından ülkedeki tanınmış sivil insiyatif Occupy Guguta çıktı. Protesto, insiyatifin facebook sayfasında ”küçük bir girişim’’ olarak tanımlandı.

Polisler eylemcileri pankartı kaldırmaya ikna edemedi.
ELÇİLİK KALDIRTMAK İSTEDİ

Türk büyükelçiliği yetkilileri pankartın kaldırılması için polislerden ricacı oldu. Ancak eylemciler pankartı kaldırmadı. Facebook sayfasından yaptıkları açıklamada şu sözlerle rest çekti: ”Eylemin propaganda olduğunu düşünüyorlar. Bu düşünce özgürlüğüdür. Pankartı polis istediğinde değil, biz ne zaman istersek kaldırırız.”

Bir süre daha alanda kalan pankart eylemciler tarafında kaldırıldı. Aynı insiyatif, hafta içinde Türk büyükelçiliği önünde düzenlediği eylemle, Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerinin iptalini protesto etmişti.

İSTANBUL SEÇİMLERİNİN İPTALİ, KİŞİNEV’DE PROTESTO EDİLDİ