İSTANBUL SEÇİMLERİNİN İPTALİ, KİŞİNEV’DE PROTESTO EDİLDİ

İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı belediye başkanlığı seçimlerinin iptali, Kişinev’deki Türk büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Protesto, Occupy Guguta adlı sivil insiyatifin öncülüğünde gerçekleşti. Türk büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler, tepkilerini taşıdıkları pankartlara yansıttı. Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal kararı sonrası sosyal medyada yayılan Her șey güzel olacak etiketini pankartlarına taşıyan eylemciler, ”Halkın iradesi gasp edilemez” ve ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” mesajlarıyla demokrasi dersi verdi.

TV 8 mikrofonuna konuşan bir eylemci, geçen yaz Kişinev belediye seçimlerinin iptaline atıf yaparak, ”Görülüyor ki, Moldova ve Türkiye aynı demokrasi seviyesinde.” değerlendirmesini yaptı. Seçimin iptaliyle, Erdoğan rejiminin kibirli bir o kadar da zayıf olduğunun ortaya çıktığını ileri süren bir başka eylemci, ”Yöneticilerimiz Türkiye’deki rejimi kopyalayıp meşrulaştırmak yerine kınamayı seçmelidir.” dedi.

RÜŞVET KARŞILIĞI REHİNE DEĞİŞİMİ YAPILMASIN

Occupy Guguta insiyatifi temsilcisi ise, ”Saray tamiri ya da TOMA karşılığında öğretmenlerin teslim edilmesi gibi rehine değişimi istemiyoruz. Diktatörlerin değil halkların dostluğunu istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yaz gerçekleşen yerel seçimlerde, başkent Kişinev belediey başkanlığını AB yanlısı Andrei Nastase kazanmış, tartışmalı bir mahkeme kararıyla seçimler iptal edilmişti.