INFOMATRİX FİNALLERİNDE ÖDÜLLER DÖRT KITAYA DAĞILDI

Bölge elemelerini geçerek Romanya’daki dünya finallerde yarışan bilişim projelerinin ödül töreni yapıldı. Bazı kategorilerde ev sahibi Romanya’nın ağırlığı hissedilirken, madalya dağıtımında bayraklarıyla sahneye çıkan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.

Bu yıl 17. kez düzenlenen Infomatrix finallerinde 29 ülkeden 498 öğrenci yarıştı. Teknolojiye meraklı genç beyinler, Bükreş’teki Uluslararası Bükreş Koleji’nde iki gün boyunca buluşlarını konuklara ve jüri üyelerine beğendirmeye çalıştı.

Jüri üyelerinin verdiği puanlardan oluşan madalya listesi son halini aldı. Altın, gümüş ve bronz alan çalışmalar, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Donanım kontrolü kategorisinde altın madalyalar Türkmenistan, Romanya, Tayland, Tacikistan, Makedonya, Güney Afrika, ve Ukrayna arasında bölüşüldü. Türkmenistanlı öğrencinin geri dönüşümle atık yağın yeniden kullanımını sağlayan projesi mutlak birinci seçildi.

Programlama dalında altın madalyaları, Romanya, Makedonya, Meksika, Güney Afrika ve Çin’den katılan projeler kazandı. Romanyalı projelerin programlamadaki başarısı göze çarptı.

Bilgisayarda sanat dalında altın madalyaları Hong Kong, Tacikistan, Çin gibi Asya ülkelerinden gelen yarışmacılar kazandı. Bu dalda mutlak birinciliği Romen öğrenci aldı.

Bu yıl ayrımcılık konusu üzerine çekilen kısa film kategorisinde, Angola’dan katılan öğrenci Çığlık adlı çalışmasıyla mutlak birinciliği elde etti.

Infomatrix finallerinin gözdesi drone yarışmasında, parkuru 40 saniyede tamamlayan Çinli öğrenciye ait Speed adlı araç, ikinci gelen araca 2 dakika fark atarak açık ara birinci oldu.

Farklı ülkelerden yüzlerce ortaokul ve lise öğrencisini buluşturan Infomatrix yarışması, meraklıları için bir laboratuar özelliği taşıyor. Birbirinin çalışmalarından ilham alan öğrenciler, yarışma boyunca düzenlenen etkinliklerle tanışıp kaynaşıyor.

GELECEĞİN BİLİŞİMCİLERİ BÜKREŞ’TEKİ DÜNYA FİNALLERİNDE