TANIMADIĞI MÜŞTERİSİNE KREDİ KARTINI VEREN TÜRK TAKSİCİ İSVEÇ’TE KAHRAMAN OLDU

Türk taksici Ömer Temel, cüzdanını ve banka kartlarını evde unutan İsveçli müşterisine havalimanında kredi kartını verdiği için ülkede kahraman ilan edildi.

Türk taksicinin jestini, İsveç’in en büyük gazetesi Dagens Nyheter, ”Taksi şoförü tanımadığı birine 3 günlüğüne kredi kartını verdi.” başlığıyla manşetten duyurdu. Davranışı kamuoyunda büyük yankı uyandıran taksici Temel, sosyal medyada kahraman ilan edildi.

Türk medyasına konuşan Ömer Temel, yaşadığı olayın gelişimini şöyle anlattı: “Perşembe sabahı saat 06.00’da Christer Östlund isimli İsveçli müşteriyi havalimanına götürmek için aldım. Havalimanına yaklaştığımızda adam panikledi, cüzdanını ve banka kartlarını evde unuttuğunu söyledi. İki günlüğüne yurt dışı gezisi varmış. Taksi ücretini sonra ödeyebileceğini söyledim ve gittiği ülkede harcama yapması için banka kartımı teklif ettim. Teklifim karşısında dondu kaldı. İnanamadı. ‘Gerçekten tanımadığın birine güvenerek kartını ve şifresini veriyor musun?’ diye sordu.’’

Müşterisini rahatlatan Türk taksici, 2 gün sonra Östlund’u havaalanında karşılayıp evine götürmüş. Temel, müşterisinin ağzından şu takdir cümlelerini duymuş: ”Hiç kimse böyle bir şey yapmaz. Hele hele bir İsveçli asla bunu yapmaz.”

30 BİN KRON ÖDÜL TEKLİFİ

Östlund, kendisini büyük bir sıkıntıdan kurtaran taksiciye 30 bin kron ödül teklif etmiş. Ancak Temel, sadece kredi kartından kullanılan 4500 kronu alıp ödülü reddetmiş. Bunun üzerine müşterisinin hayranlığı bir kat daha artmış.

DÜNYAYI ÖMER GİBİLER KURTARACAK

Bir bankada müdür olarak çalışan Christer Östlund ise şaşkınlıktan ağzını açık bırakan olay için, “Hala dünyada böyle insanlar varmış. Dünyayı Ömer gibiler kurtaracak.” değerlendirmesi yaptı.