Çavuşoğlu’nun tartıştığı Fransız vekil: Türkiye bize demokrasi dersi verecek son ülke

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kürsüden ağır sözlerle eleştirmesi üzerine toplantıyı terk eden Fransız parlamenter Sonia Krimi, Euronews kanalıyla Türk bakana cevap verdi. Krimi, ”Türkiye, bize demokrasi dersi verecek son ülke.” dedi.

Çavuşoğlu’nun Ermeni soykırımı iddiaları sebebiyle “Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın” dediği Sonia Krimi, Paris’te Euronews’e konuştu.

BİZDE EN AZINDAN CEZAEVİNDE GAZETECİ YOK

Antalya’da NATO toplantısı sırasında yaşanan krizin arka planını anlatan Krimi, “Türkiye değil ama Türkiye’deki son hükümetin yetkililerinin” zirve boyunca diğer NATO üyesi 29 ülkenin temsilcilerine “ders verme” çabası içinde olduğuna vurgu yaptı. Fransız vekil, ”Türkiye bize demokrasi dersi verecek son ülke. Bizim demokrasimizin kusursuz olmadığını da biliyorum, ama en azından Fransa’da hapishanelerde gazeteci yok.” dedi.

Bir tarihçi olmadığını belirten vekil, sadece yabancı bir parlamenterin kendi fikirlerini söyleyebilme hakkını savunduğunu vurguladı.

BÖYLE DİPLOMATİK APTALLIK GÖRMEDİM

Daha önce de NATO toplantılarında bulunduğunu aktaran Krimi “Asla böyle bir diplomatik aptallık başka yerde görmedim” ifadesini kullandı Fransız parlamenter, “Kendi kapınızın önündekileri süpürün demek çok kolay. Bana göre bu diplomasinin en düşük seviyesi. Bu gerçekten sıfır noktası.” benzetmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Antalya’da gerçekleşen NATO Parlamenter Asamblesi toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fransız parlamenter Sonia Krimi arasında söz düollosu yaşanmıştı.

Fransız parlamenter Sonia Krimi Türkiye’yi eleştirince Bakan Çavuşoğlu, “Fransa önce kendi karanlık tarihine baksın” cevabını verdi. Bu cevap üzerine Krimi ve salondaki diğer Fransız parlamenter toplantıyı terk etti. Sonia Krimi Bakan Çavuşoğlu’nun Twitter’da kendisini engellediğini belirterek Türk bakanı “küstahlık”la itham etti.