BAŞKAN KOLTUĞUNU KAYBEDİNCE SPORCU KIZLAR YOLDA KALDI

Çanakkale’deki şampiyona için Adana’dan yola çıkan U14 kız basket takımı, belediye yönetiminin değişmesi üzerine yoldan dönmek zorunda kaldı. Olay büyük tepki topladı.

Adana Yerel Ligi’ni ikinci sırada bitiren Adana Büyükşehir Belediye U14 Kız takımı, salı günü başlayacak olan Türkiye Şampiyonası yarı finalleri için Adana’dan yola çıktı. 14 saatlik otobüs yolculuğundan sonra, Çanakkale’ye 100 kilometre kala kafile başkanının telefonu çaldı. Belediye yetkilileri kafileye, “Oteli iptal ettik, dönün” dedi. Ne yapacağını şaşıran kafile, 1000 kilometrelik yoldan geri döndü.

BELEDİYE PARAYI YATIRMAMIŞ

Basketfaul dergisi olayı kamuoyuna duyurdu. Gazeteci Melis Alphan, yeni seçilen Zeydan Karalar’a mağduriyeti iletti. Ancak yeni başkanın müdahalesi sorunu çözmeye yetmedi.  Alphan aldığı bilgiyi takipçileriyle şöyle paylaştı: ”Önceki belediye çocukların turnuvaya katılabilmesi için gerekli parayı yatırmamış. Yeni başkan seçilen @ZeydanKaralar01 duruma bugün hızla müdahale etse de, ne yazık ki kura çekildiği için şu raddede çocuklar turnuvaya katılamıyor.”

ÇANAKKALE BELEDİYESİ DEVREYE GİRDİ

Skandaldan haberdar olan Çanakkale belediye başkanı Ülgür Gökhan, öğrencileri belediyede konuk etmek istedi. Ancak, kafile dönüş yolunda epey mesafe aldığı için bu dilek gerçekleşmedi.

SİZ İNSAN MISINIZ?

Olayın büyümesi üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu devreye girdi. Yetkililer, Adana Belediyesi kulübüne para meselesinin çözüleceğini vaad ederek, çocukların şampiyonaya gönderilmesini talep etti. Ancak kulüp kararını değiştirmedi. Bu karar, basketfaul.com internet sitesinde, kulüp yetkililerine yönelik ‘Siz insan mısınız?’ sorusuyla eleştirildi.