Romanya’da oy verme işlemi başladı

10 bin 172 seçmenin olduğu Romanya’daki vatandaşlar, Bükreş ve Köstence’deki seçim merkezlerinde sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği seçimleri için Romanya’da da oy verme işlemi başladı. 10 bin 172 seçmenin olduğu Romanya’daki vatandaşlar, Bükreş ve Köstence’deki seçim merkezlerinde sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

BÜYÜKELÇİ ALTAN’DAN VATANDAŞLARA OYLARINI KULLANMA ÇAĞRISI

Oyunu kullanan Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. Yurt dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı bütün vatandaşlara oylarını kullanma çağrısında bulunan büyükelçi Altan, “Oyumuzu kullandık. Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun. Vatandaşlarımız da sabah erken saatlerden itibaren katılım gösteriyorlar. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Oyunu kullanan Büyükelçi Özgür Kıvanç Altan, seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

OY VERME İŞLEMİ 7 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

Türk vatandaşları, Bükreş ve Köstence’deki seçim merkezlerinde 7 Mayıs tarihine kadar sabah saat 09.00’dan akşam 21.00”e kadar oy verme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YSK istatistiklerine göre, Romanya’da 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık yüzde 25, 2018 yapılan seçimlere ise yüzde 50 civarında katılım gerçekleşti.