Yeni Zelanda’daki terör mağdurlarına 139 ülkeden 9,4 milyon dolar bağış

Yeni Zelanda’daki cami saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar için açılan yardım kampanyasına 9,37 milyon dolar yardım toplandı.

15 Mart’taki terör saldırısında ölenlerin yakınları için başlatılan yardım kampanyası için tüm dünya seferber oldu. Christchurch Saldırısı Mağdurları Fonu ismi altında açılan hesaba, 139 ülkeden 95 bini aşkın hayırsever bağışta bulundu.

ÇİN’DEN GELEN YARDIMA RET

Yeni Zelanda İslam Birliği, Çin’in gönderdiği 1,2 milyon dolarlık bağışı kabul etmedi. Birlik tarafından yapılan açıklamada, ret kararının Çin’in müslüman tebaya yönelik etnik temizlik ve Uygur Türklerine uyguladığı zulümler nedeniyle alındığı belirtildi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Al Nur ve Linwood camilerine 15 Mart’ta cuma namazı vakti düzenlenen terör saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetmiş, en az 50 kişi yaralanmıştı.

Halen devam eden kampanyaya şu linkten katkıda bulunmak mümkün: https://givealittle.co.nz/cause/christchurch-shooting-victims-fund