95 YAŞINDAKİ GAZİ, MÜSLÜMANLARA DESTEK İÇİN YÜRÜDÜ

İkinci Dünya Savaşı gazisi 95 yaşındaki Yeni Zelandalı, müslümanlara destek için yapılan yürüyüşe katıldı. Polisler, adamın koluna girerek yürümesine destek oldu.

Christchurch şehrindeki cami saldırısında ölen müslümanlarla dayanışma maksadıyla Yeni Zelanda genelinde gösteriler düzenleniyor. Pazar günü Auckland’daki yürüyüş her yaştan katılıma sahne oldu. Gazetelere yansıyan bir fotoğraf, çok ilginç detayı ortaya çıkardı. Gösteri sırasında iki polis yaşlı birinin koltuğuna girerek yürümesine yardım etti.

4 OTOBÜS DEĞİŞTİREREK ULAŞMIŞ

Medyaya yansıyan bilgilere göre bu kişi, 2. Dünya Savaşı gazisi John Sato. Japon baba ve iskoç anneden doğan adam, yürüyüşe katılmak için 20 km yol kat etmiş. Araç kullanmayan 95 yaşındaki adam, pazar olduğu için 4 otobüs değiştirerek Aotea meydanına ulaşmış.

Yürüyüş esnasında Sato’nun koluna giren polisler, gösteri sonrası yaşlı adamı evine bırakmış.

BABASININ MEMLEKETİNE KARŞI SAVAŞMIŞ

Yeni Zelanda devlet radyosuna konuşan Sato, babasının memleketine karşı savaşmak zorunda kaldığını hatırlatarak, ırkçılığı lanetlemesinde bu geçmişinin etkili olduğunu kaydediyor. Yaşlı adam, terör saldırısı sonrası evine en yakın camiyi ziyaret ettiğini sözlerine ekliyor.

Önceki hafta Avustralya kökenli bir saldırgan, Cristchurch şehrinde iki camiyi cuma namazı sırasında taramış, 50 kişinin ölümüne neden olmuştu. Saldırı sonrası başta Başbakan olmak üzere, Yeni Zelanda halkı müslümanların acısını paylaşmak için seferber olmuştu.

YENİ ZELANDA TEK YÜREK: CUMA NAMAZI CANLI YAYINLANDI, BAŞBAKAN HADİS OKUDU