YENİ ZELANDA TEK YÜREK: CUMA NAMAZI CANLI YAYINLANDI, BAŞBAKAN HADİS OKUDU

Yeni Zelanda’da bir hafta önce yaşanan terör saldırısının ardından ilk cuma günü, ezan devlet televizyonu ve radyosundan canlı yayınlandı. Hagley Park’ta kılınan cuma namazına katılan Başbakan Jancinda Andern hadis okudu.

Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından terörün hedefi olan El Nur ve Linwood camileri cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı, ülkenin tüm kentlerinde anma törenleri düzenlendi.

5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda teröre karşı kenetlenirken, Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) ve Radyo Yeni Zelanda (RNZ) cuma ezanını canlı olarak yayınladı.

ANDERN, HADİS OKUDU

Saldırı sonrasındaki yaklaşımıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch’deki Hagley Park’ta kılınan cuma namazına katıldı ve başörtüsü taktı. Konuşmasına Peygamber Efendimizin hadisi şerifi ile başlayan Başbakan Ardern; ”Peygamber Muhammed dedi ki ‘karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder’ Yeni Zelanda sizinle birlikte yasta, biz biriz.”’ ifadelerini kullandı.

Ezanın ardından terör kurbanlarına saygı amacıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Yeni Zelandalı kadınlar Müslüman kadınlara destek olmak amacıyla baş örtüsü taktı.