DÜSSELDORF’A NİYET, EDİNBURG’A KISMET!

Londra’dan Almanya’nın Düsseldorf kentine uçması planlanan uçak, hatalı uçuş evrakı yüzünden İskoçya’ya indi. Yapılan hoşgeldiniz anonsuyla farkına varılan hata, uçağın yeniden havalanmasıyla giderildi.

İlginç hata, British Airways’in bugünkü Londra-Düsseldorf uçuşu için planlanan uçakta meydana geldi. BBC’de yer alan habere göre, uçak son seferini pazar gecesi Edinburg’a gerçekleştirip Londra’ya geri döndü. Pazartesi sabahı Düsseldorf’a uçması gereken uçak, pilota verilen hatalı uçuş evrakı nedeniyle bir kez daha Edinburg’a indi. Havaalanında ‘’Edinburg’a hoş geldiniz’’ anonsunu duyan yolcular kabin görevlilerini uyardı. Yeniden uçuş planı düzenlenmesi sürecinde yolcular uçağın içinde bekledi. Yeniden havalanan uçak Düsseldorf’a ulaştı.

HATANIN KAYNAĞI ALMAN FİRMASI

Skandal üzerine Business Insider sitesine açıklama yapan British Airways, söz konusu yanlışın, kiralama anlaşmasının bir parçası olarak uçağı yönlendiren Alman firmasından kaynaklandığını duyurdu. Muhataplarıyla yanlış uçuş planının nedenini araştırdıklarını vurgulayan İngiliz şirketi, ‘’Yaşanan kesinti için yolculardan özür diledik. Onlarla bireysel olarak da iletişime geçeceğiz.” duyurusunu yaptı.

‘GİZEMLİ PİYANGO’ YAKIŞTIRMASI

Yolculara şaka gibi gelen hatayı bir yolcu ‘gizemli piyango’ olarak nitelendirdi. Twitter hesabında şirketi etiketleyerek açıklama isteyen yolcuya British Airways cevap verdi. Cevapta, uçağın tespit edilemeyen bir nedenle aktarma yaptığı belirtildi.

Aynı uçakta bulunan 24 yaşındaki Sophie Coke adlı yolcu ise, uçağın Edinburg’a geldiğine ilişkin yapılan anonsu şaka zannettiğini söyledi.

PİLOT DA ŞAŞKIN

Ajanslara konuşan konuşan pilot, böyle bir olayı ilk defa yaşadığını söyledi. Havayolu şirketi, pilotun kendisine verilen rotayı izlediği için kusuru olmadığını bildirdi.