OTOKAR’IN YENİ OTOBÜSLERİ BÜKREŞ’TEKİ ROTALARINDA RESMEN HİZMETE GİRDİ

ROMANYA HABER / Bükreş 

Bükreş Belediyesi Ulaşım Şirketi (STB), Otokar’dan satın aldığı 400 otobüsten teslim edilen ilk 30 otobüsün Başkent caddelerinde belirlenen güzergahlarında resmen trafiğe çıktığını duyurdu.

İlk otobüsler, 302, 336 ve 601 nolu hatlar ile Henri Coanda Havalimanı’na çalışan 780 ve 783 hatlarında hizmet girdi. Yılsonuna kadar teslim edilecek diğer otobüslerin ise; 124, 137, 261, 682 ve 781 numaralı hatlarda hizmete verileceği duyuruldu.

STB yetkilileri, otobüslerin birinde yaşanan sigorta problemi dışında herhangi büyük bir problem olmadığını bu problemin de giderilerek aracın tekrar trafiğe açıldığını açıkladı.

Fakat, STB’nin aksine ulusal ve sosyal medyada yer alan bazı haberlerde otobüs şoförlerinin arızalardan yakındıkları duyuruldu. Digi 24’te yer alan bir haberde bir otobüs şoförü, açılmayan kabin kapısından yakınıyor.

Bazı sürücüler ise araç içlerinin yeterli sıcaklığa ulaşmadığını ve motorların çalışmadığı ile ilgili şikayetlerde bulundu.

Bükreş Ulaştırma Şirketi STB ise tüm yeni otobüslerin işlevsel olduğunu ve düşük iç ortam sıcaklıkları gibi çevrimiçi olarak bildirilen sorunların bir kısmının; yeni ulaşım araçlarına henüz alışmayan sürücülerden kaynaklandığını savundu.

300 OTOBÜS GELECEK YIL TESLİM EDİLECEK  

İhale anlaşmasına göre Otokar, yıl sonuna kadar Bükreş Belediyesine “Kent C modeli” 70 yeni otobüs daha teslim edecek. Geri kalan 300 otobüs de gelecek yıl teslim edilecek.

Toplam 100 milyon Euro bedelli ihalede otobüsler sekiz yıl garantili ve teknik bakım da tedarikçi firmaya ait.