KALBİ DELİK YUSUF BEBEK VE LOHUSA ANNESİ TAHLİYE OLDU

Kalbi delik olarak doğduğu halde 2 günlükken tutuklu annesiyle cezaevine konan Yusuf Burak Tekin, bugün annesiyle birlikte tahliye oldu.

Hizmet hareketi müntesibi olması nedeniyle hamileyken tutuklanan Şeyma Tekin, 1 Şubat’ta Erzurum doğumevinde Yusuf Burak adlı bebeğini dünyaya getirmişti. Kalbi delik olduğu anlaşılan Yusuf Burak, iki gün hastanede kaldıktan sonra annesiyle birlikte Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu.

Yusuf bebeğin cezaevinin 25 kişilik koğuşundaki çilesi 25 gün sürdü. Anne Şeyma Tekin ve henüz bir ayını doldurmamış bebeği bugün tahliye edildi.

Tahliye haberini HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu verdi. Gergerlioğlu, Şeyma Tekin ve bebeğinin tahliyesini ‘’İyi haber’’ olarak takipçilerine duyurdu.

TUTUKLANINCA EŞİ TERK ETTİ

Tutuklandıktan sonra eşi tarafından terk edilen Şeyma Tekin’in maruz kaldığı hukuksuzluklar kamuoyunda tepki çekmişti. İnsan hakları savunucusu ve milletvekili Gergerlioğlu lohusa anne ve kalbi delik bebeğinin serbest bırakılması için yetkili makamlara çağrı yapmıştı.

YUSUF BEBEK DÜN DOĞDU, BUGÜN ANNESİ İLE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ