PERİBACALARININ YANINA YAPILAN OTEL İNŞAATI TEPKİ ÇEKTİ..

Nevşehir'in Göreme ilçesinde bulunan ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Kapadokya peribacalarının yanında yapımına başlanılan otel inşaatı tepki çekti.

Nevşehirde binlerce yıllık geçmişi olan Peribacalarının yanına inşa edilen otel tepki çekti. Tepkiler üzerine açıklama yapan Göreme Belediye Başkanı Cingil, “Burası imar planı içindedir” dedi.

Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Göreme beldesinde, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Burası imar planı içindedir. İmar planı uygulanırken yetkili kurum ve kuruluşlarca da bu yapı planı onaylanmıştır” dedi.

Yılda 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkisindeki Müze Yolu üzerinde peribacalarının yanında yaklaşık 2 ay önce otel inşaatına başlandı. İş adamı M.K. tarafından yaptırılan otelin 5 ayda tamamlanması planlanıyor. Yan yana 2 binadan oluşan ve kaba inşaatı devam eden otel, sosyal medyada büyük tepki çekti.