BÜKREŞ’TEKİ ÖĞRENCİLER GELECEK HAFTADAN İTİBAREN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ FAYDALANACAK

Ücretsiz toplu taşıma hizmetinden Bükreş’teki okullarda eğitim gören toplam 284 bin ilk, orta ve lise öğrencisi faydalanacak.
ROMANYA HABER / Bükreş

Başkent Bükreş’te üniversite öncesi okullarda eğitim gören bütün öğrenciler, önümüzdeki haftadan itibaren toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanacak.

Bükreş Belediye Konseyi’nin 2 ay önce aldığı öğrencilere ücretsiz toplu taşıma müjdesi önümüzdeki haftadan itibaren yürürlüğe girecek.

ÜCRETSİZ ÖĞRENCİ ABONELİĞİ İÇİN NE GEREKİYOR?

Bükreş Ulaşım Şirketi (STB)’nden yapılan açıklamada, ücretsiz toplu taşıma abonelik kartı edinebilmek için öğrenci kartı gerekiyor. Öğrenci kartı dışında 14 yaşın altındaki öğrenciler için doğum belgesi ve kimlik belgelerinin fotokopileri gerektiği vurgulandı. 14 yaş üzerindeki öğrenciler ise ayrıca ikamet ettikleri yerdeki kira kontratlarının fotokopisini de ibraz etmeleri gerekiyor.

Her seyahatinde öğrencilerin ücretsiz abonelik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve görevlilere göstermeleri istendi.

Öğrenciler, havalanına çalışan hattaki özel ekspres otobüslerden ücretsiz faydalanamayacak.

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMADAN 248 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Ücretsiz toplu taşıma hizmetinden Bükreş’teki okullarda eğitim gören toplam 284 bin ilk, orta ve lise öğrencisi faydalanacak. Şimdiye kadar öğrenciler toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanabiliyordu. Öğrencilerin, toplu taşımaya katkısı yıllık 24 milyon ley olarak açıklandı.