BİRİ 115 KİLO UYUŞTURUCUYLA YAKALANDI, ÇOCUKLARI İÇİN SERBEST KALDI; DİĞERİ İSE 45 GÜNLÜK BEBEĞİYLE ‘CEMAAT’TEN TUTUKLANDI

15 Temmuz sonrası yüzlerce bebek yasalara aykırı olmasına rağmen anneleri ile birlikte cezaevlerine gönderildi. Annelere yöneltilen suçlama ise delilden uzak ‘terör örgütü üyeliği’ oldu.

Mahkemeler bu suçlamalar ile yeni doğum yapmış anne ve bebekler de dahil yüzlercesinin tahliye taleplerini reddetti.

115 KİLO UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI, 3 ÇOCUĞU İÇİN SERBEST BIRAKILDI

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan bir uyuşturucu operasyonunda ise 3 çocuğunu uyuşturucu ticareti için paravan olarak kullanan bir aile gözaltına alındı. Evde 115 kilo uyuşturucu bulunurken anne ve baba çocuklarını ‘şüphe çekmesin’ diye aynı evde bulunduruyordu. Adliyeye sevk edilen anne adli kontrol şartıyla ve çocuklarına bakması için serbest bırakıldı.

45 GÜNLÜK SELMA BEBEK ANNESİ İLE ZİNDANDA!

Diğer yandan hakkında somut bir suçlama olmamasına rağmen İzmir’de gözaltına alınan Sümeyra Gökhan 45 günlük bebeği ile tutuklandı. Gökhan’a somut suçlama yapılmazken yardım faaliyetlerinde bulunması tutuklanması için yeterli görüldü. Eşi Hasan Gökhan ile gözaltına alınan anne Sümeyra bugün bebeği Selma ile Şakran Cezaevine gönderildi.