ABD’DEN TÜRKİYE’YE SEYAHAT UYARISI: TERÖR VE KEYFİ TUTUKLAMALAR VAR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi. Uyarıda vatandaşlara terör ve keyfi tutuklamalardan dolayı Türkiye’ye seyahat planlarını yeniden değerlendirme çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Türkiye’de hükümeti eleştirmenin tutuklamayla sonuçlanabileceği” ifade edildi.

Amerika’nın Sesi sitesindeki habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın dün yayınladığı açıklamada, Türkiye genelinde seyahat riskinin 3’üncü seviyede olduğu belirtildi. Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde riskin 4’üncü, yani en üst seviyede olduğu kaydedildi.

Terör tehlikesinden dolayı Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırı yakınlarındaki bölgelere seyahat etmemeleri yönünde uyarı yapıldı.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRİRSENİZ TUTUKLANABİLİRSİNİZ

Seyahat uyarısında, aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu onbinlerce kişinin “sözde terör iddialarıyla” Türkiye’de gözaltına alındığına değinildi ve bu iddiaların “siyasi güdümlü gibi göründüğü” ifadesine de yer verildi.

Uyarıda ABD vatandaşlarının Türkiye’den ayrılma yasağıyla karşı karşıya kalabildiği durumlar hatırlatıldı. Ayrıca Türkiye hükümeti tarafından açık bir şekilde onaylanmayan “gösterilere katılmanın ya da hükümeti eleştirmenin tutuklamayla sonuçlanabileceği” ifade edildi.

ABD VATANDAŞLARI BU İLLERE İZİNSİZ GİDEMEZ

Amerika’nın Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden vatandaşlarına acil yardım hizmeti sunmada da sıkıntı yaşayabileceğinin altı çizildi. Zira Türkiye’de çalışan Amerikalı kamu çalışanlarının bu illere izinsiz gitmeleri yasak.