YUNANİSTAN’DAKİ MÜLTECİLERİN MAĞDURİYETİNE BELÇİKA’DAN ALMANYA’YA YÜRÜYEREK DİKKAT ÇEKECEKLER

İngiltere’deki Yardım Zamanı (Time To Help) gönüllüleri Türkiye’deki zulümden kaçarak Yunanistan’a sığınan mülteciler için Belçika’dan Almanya’ya yürüyecek. Yürüyüş dışardan katılıma açık.

Halil, Ekmel, Abdullah, Hamzah, Mehmet ve Emre isimli 6 gönüllü, Yunanistan’a sığınarak zor kış şartlarında hayatlarını sürdürmeye çalışan mağdurlar için farkındalık oluşturmaya çalışacak.

Time to Help UK (Yardım Zamanı) gönüllüleri 2 Şubat’ta Belçika’nın Lüksemburg sınırına yakın noktasından yürüyüşe başlayacak. Tüm gün sürecek yürüyüşte Lüksemburg boydan boya geçilecek, Fransa topraklarından kısa bir mesafe alındıktan sonra, Almanya topraklarına ulaşılacak. Gönüllüler, 50 kilometrelik güzergahı tamamlamak için gecenin geç saatlerine kadar yürüyüşü sürdürecek.

Halil, Ekmel, Abdullah, Hamzah, Mehmet ve Emre bu yürüyüşle, “Bunu yaparak, bu karanlık ve soğuk kış aylarında Türkiye’den Yunanistan’a geçen mültecilerin karşılaştıkları zahmet ve zorlukları bir şekilde anlamak ve farkındalık oluşturmak ümidindeyiz.” şeklinde konuştu.

Gönüllüler, Türkiye’deki birçok kişinin “sistematik baskılar” nedeniyle Yunanistan’a ve oradan Avrupa’ya kaçtığını ve Yunanistan’da yardıma muhtaç halde olduklarını ifade ettiler.

Kampanyaya ön ayak olan aktivistler, üniversite öğrencileri ve genç eğitimcilerden oluşuyor. Kampanya duyulur duyulmaz ilgi görmüş. Emre adlı katılımcının Romanya Haber’e verdiği bilgiye göre, ilk gün 4 kişi daha yürüyüşe katılacağını bildirmiş. Yürüyüşün herkese açık olduğunu kaydeden aktivist, katılmak isteyenlerin “[email protected]” adlı mail adresi ve etkinliğine facebook sayfası üzerinden kendilerine ulaşabileceğini belirtti.

AKTİVİTENİN MOTİVASYONU: SESLİ MESAJ

Genç gönüllüleri kış gününde bu aktiviteye iten, içlerinden birine Türkiye’den gelen sesli mesaj olmuş. Mesaj içeriğini Romanya Haber’le paylaşan Emre adlı aktivist duygularını, ”Demokratik ülkelerde yaşayan bizler, Türkiye’deki mağdurların sesi olmak zorundayız. Bunu yapmadığımız takdirde, zulüm altında inleyen dava arkadaşlarımız bize hakkını helal etmeyecek.” sözleriyle dile getirdi.

Yürüyüşle farkındalık oluşturmak ve zulümden kaçanların yolculuk şartlarını hissetmek isteyen gönüllüler, toplanan yardımları Yunanistan’da kendi elleriyle dağıtacak. Yunanistan’daki dağıtım organizasyonu 17-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’DEKİ 15 TEMMUZ 2016 DARBE GİRİŞİMİ 

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası 151 bin 967 kamu görevlisinin işine son verildi.

131 bin 995 kişi gözaltına alındı ve bunların 63 bin 974’ü tutuklandı.

17 binden fazla kadın ve anneleri ile birlikte 668 bebek hapse girmek zorunda kaldı.

Yardım için tıklayınız: https://www.totalgiving.co.uk/mypage/helprefugeesingreece?fbclid=IwAR2jeuATI7avK4XVxoGkvm89UAZNKqV_tdn5VAG6RecEVTFp4QZ1GsckwOU