TUTUKLU AVUSTURYALI GAZETECİ YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Türkiye’de tutuklu olan Avusturyalı gazetecinin Max Zirngast’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. ‘Terör örgütü üyeliği’ ile suçlanan Zirngast’ın yargılanmasına 11 Nisan’da devam edilecek.  Max Zirngast, Ankara’da eylül ayında tutuklanmıştı.

Avukat Murat Yılmaz, Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada müvekkilinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını doğruladı. DW Türkçe’nin haberine göre, Avusturyalı gazetecinin yurt dışına çıkış yasağının bulunduğunu belirten Yılmaz, gazetecinin ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla yargılanmasına 11 Nisan 2019 tarihinde devam edileceğini sözlerine ekledi.

Gazeteci ile dayanışma için açılan twitter hesabı #FreeMaxZirngast da Zirngast’ın serbest bırakıldığını duyurdu. Söz konusu hesaptan yapılan açıklamada, Zirngast ile birlikte ‘örgüt üyeliği ve propagandası’ suçlamasıyla tutuklanan Mithatcan Türetken ve Hatice Göz’ün de serbest bırakıldığı belirtildi.

Üç yıldır Ankara’da yaşayan 29 yaşındaki gazeteci ve öğrenci Zirngast, 11 Eylül’de evinde gözaltına alınmış, 10 günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.