ADLİYE’YE ÇIKARILAN METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN’E YURT DIŞI YASAĞI

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı verildi. İki usta sanatçı her hafta karakola giderek imza verecek..

Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü.

Haklarında soruşturma başlatılan iki ismin sorgusu saat 13.00 civarında bitti. Savcı, iki ismi adli kontrol talebiyle sulh hâkimliğine sevk etti. 8’er dakika süren mahkeme safhasının ardından iki isim hakkında da karar çıktı. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı verildi. İki usta sanatçı her hafta karakola giderek imza verecek..

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcılıktaki ifadelerinde ‘Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz’ dedi.

DÜN ÇAĞRI, BUGÜN POLİSLE OPERASYON

“Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı.

METİN AKPINAR: BUNU HAK EDECEK BİR ŞEY YAPMADIK

Metin Akpınar şu açıklamayı yaptı: “Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da ‘hesabını verirsiniz’ diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık.”

MÜJDAT GEZEN DE ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Sanatçı Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldüğünü söyledi.

Savcılığın daha sert bir yöntem uyguladığına dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Savcılığın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı doğrudan polis göndererek mevcutlu bir şekilde ifadeye götürmesi usule aykırıdır. Ayrıca iki sanatçının da konuşmalarında suç unsuru olacak bir söylem yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Cumhurbaşkanına doğru aktarılmadığını ifade eden Ülgen “Bir muhbir bu konuşmaları Cumhurbaşkanına yanlış aktarmıştır. Beni şaşırtan ise bir muhbirin bu kadar çabuk bir şekilde Cumhurbaşkanına ulaşabilmesi oldu” dedi.

“BASIN SUÇLARI YERİNE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNDAYIZ”

Ülgen Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Akpınar ve Gezen’in basın suçları yerine örgütlü suçlar bürosuna getirildiğine dikkat çekti.

NE DEMİŞLERDİ?

Metin Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil’ ifadelerini kullanmıştı.