FEVZİ YAZICI SİLİVRİ’DEN YAPTIĞI ESERİ PAYLAŞTI; SOKRATES’İ TUTUKLAYIN!

Gazetecilik faaliyetinden dolayı müebbbet hapis cezası alan eski Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni ve sanatçı Fevzi Yazıcı, kaldığı Silivri Cezaevi’nden yaptığı bir kara kalem eserini paylaştı. Yazıcı, Silivri mapushanesinde tek kişilik hücresinden yaptığı esere “Sokrates’i Tutuklayın” ismini verdi.

Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 17 gazetecinin yargılandığı davada tutuklu yargılanan Fevzi Yazıcı’ya yazdığı twitler ile Zaman’ın abone kampanyası reklamında ağlayan bebek konseptli reklam filmi toplantısına katıldığı için suçlanmış, müebbet cezaya çarptırılmıştı. Fevzi Yazıcı 6 Ağustos 2016’dan bu yana haksız şekilde Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

İstinaf mahkemesi ise, Fevzi Yazıcı ile birlikte Mehmet Altan ve diğer tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘anayasayı ihlal’ suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karşı yaptıkları istinaf başvurularının esastan reddine karar vermişti.

Yazıcı kamuoyu ile paylaştığı Silivri’den kaleme aldığı son mektubunu da şu satırlarla bitirmişti: “Son savunmamda söylediğim gibi, darbeciler ellerinde demirden silahlarla darbe yaparken yakalandılar. Şimdi onlar demir kadar somut delillerle yargılanıyor. Biz gazeteciler ise hiç ilgimiz olmadığı halde darbe çağrışımı yapmakla suçlanıyoruz. Son kez söylüyorum: Gerçek dışı suçlamalardan vazgeçin artık. Rahat bırakın memleketin sanatçılarını ve gazetecilerini Allah aşkına…”