BU GİZEMLİ YOLDA ARAÇLAR KENDİLİĞİNDEN YOKUŞ YUKARI ÇIKIYOR

Eskişehir’in Kavacık Mahallesi’nde bulunan gizemli yolda vitesi boşa alınan araçlar, fizik kurallarının aksine yokuş yukarı çıkıyor.

Eskişehir’in Kavacık Mahallesi’nde bulunan gizemli yolda vitesi boşa alınan araçlar, yokuş yukarı çıkıyor. Fizik kurallarına aykırı meydana gelen olayın sırrı çözülemiyor.

ARAÇLAR KENDİLİĞİNDEN YOKUŞ ÇIKIYOR

Hürriyet Gazetesindeki habere göre Eskişehir’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan gizemli yolda araçların kendiliğinden yokuş yukarı çıktığını görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Vitesi boşa alınan araçlar, yol boyunca yaklaşık 100 metre yokuş yukarı çıkıyor. Araçlar yokuş aşağı inerken ise boş vites konumundayken bir müddet sonra yavaşlıyor ve el freni kullanılmadan sabit bir şekilde durabiliyor.

SU TERAZİSİ YANLIŞ GÖSTERİYOR

Telefon yardımıyla su terazisi uygulaması kullanıldığında da terazi, yokuşu rampa aşağı olarak eğimli gösteriyor. Eşine az rastlanan olayın nedeni, kimine göre mahallede bulunan bir yatır kimine göre de manyetik enerji olsa da, bilimsel açıdan sırrı çözülemiyor.

Kavacık mahallesi sakinlerinden Okan Aktaş, yolda yaşanan olayın tam olarak neden olduğunun bilinmediğini söyledi.

Aktaş, “Belli bir mesafeden sonra rampanın ortalarında araç kendi kendine geri sarmaya başlıyor. Azımsanamayacak bir mesafede de geri çıkıyor. Başta pek bilinmezdi burası daha sonrasında Ankara’dan bilirkişiler geldi, burada ölçümler yapıldı. Sonrasında burası bilinmeye, duyulmaya başladı.”” diye konuştu.