GECE YARISI BASKINDA EVLERİ YAKILAN AİLE: “DEVLET YARGISIZ İNFAZ YAPIYOR”

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü (Hespenek) Mahallesinde hafta sonu gece saatlerinde yapılan ev baskınında atılan gaz bombası sonrası çıkan yangında bir hafta sonra düğünü olacak olan genç kızın çeyizi yanarak kül oldu.

Diğer yandan evi yakılan Polat Ailesi’nin 3 yıl önce de aynı sebeple evlerinin yakıldığı ortaya çıktı. Aile, olayla ilgili suç duyurusunda bulunma hazırlığında.

Bir ihbar doğrultusunda çok sayıda polis ve asker Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü (Hespenek) Mahallesi’ne baskın düzenledi.

Onlarca zırhlı araçla kuşatılan mahalledeki kimi evlerde aramalar yapıldı. Polat Ailesi’nin evine de giden asker ve polisler, yaptıkları ‘3 dakika içinde evi boşaltın’ anonsuyla aile fertlerinden hemen dışarı çıkmalarını istedi.

Ne olduğuna anlam veremeden dışarı çıkarmaları sonrası ise ailenin evinin içerisine gaz bombaları atıldı. Atılan gaz bombaları nedeniyle evin içerisinde yangın çıktı.

Aile, eşyalarının ancak bir kısmını alevlerin arasından kurtarmayı başardı. Yanan eşyalar arasında Kur’an-ı Kerim de var. Evde yangına sebep olan gaz bombalarının bir zırhlı araçtan atıldığını belirten köy sakinleri, özel timlerin daha sonra eve girerek bu gaz kapsüllerini alıp, çıktığını anlattı.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, yapılan ev baskınlarını ve bu baskınlar sırasında Mehmet Polat ve ailesine ait evin, JÖH üyeleri tarafından yakılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.