ERDOĞAN’IN MOLDOVA ZİYARETİNDEN ÖNCE ‘GAZETECİLERE SORU SORMA YASAĞI’ GELDİ!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Moldova cumhurbaşkanı Igor Dodon’un davetlisi olarak bu ülkeye iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Fakat Erdoğan, bu ülkeye varmadan yasakları geldi.

Kişinev’de yayın yapan Ziarul de Garda gazetesinde yer alan habere göre Erdoğan gelmeden yasakları geldi. ZG’ye göre, gazetecilere iki cumhurbaşkanına soru sorma yasağı getirildi. Haberde gazeteciler, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Başbakan Pavel Filip ile görüşmelerinde akredite yapılsalar bile soru soramayacaklar.

İki ülke cumhurbaşkanının; kaçırılan Türk öğretmenler, Türkiye’nin 10 milyon dolara yaptırdığı şaibeli Moldova cumhurbaşkanlığı Sarayı tadilatı gibi yasadışı ilişkilerle ilgili soru sorulmasından korktukları için bu yasağı getirdikleri belirtiliyor.

İki cumhurbaşkanının basın toplantılarını izleyecek gazetecilerin zaten akrediteli olduklarını ve muhalif gazetecilerin bulunmadığına dikkat çeken Ziarul de Garda, “Buna rağmen gazetecilere soru sorma yasağı getirildi. Anlaşılan gazeteciler, sadece iki cumhurbaşkanının fotoğraf ve videolarını çekip memnuniyetlerini ifade etmek için çağrıldılar.”

“Bu korku neden?” diye soran Ziarul de Garda, gazeteciler, sadece iki cumhurbaşkanının kendilerine verecekleri resmi metinlerle yetineceklerini vurguladı.

 TÜRKİYE’NİN 10 MİLYON DOLARA YAPTIRDIĞI SARAYI AÇACAK

Erdoğan’ın 17-18 Ekim tarihleri arasında yapacağı ziyaret sırasında Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Başbakan Pavel Filip ile görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan, ziyareti sırasında TİKA tarafından yaklaşık 10 milyon dolara tadilatı yaptırılan Moldova Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın açılışını yapacak.

Erdoğan, Moldova ziyaretinin ikinci gününde ise Gagauz Özerk Yeri’nde incelemelerde bulunacak. Burada özerk yönetimin başkanı İrina Vlah tarafından kabul edilecek.

Ziyaret kapsamında Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik ediyor.