ECZACIBAŞI: “TÜRKİYE BİR KAPANIN İÇİNE GİRDİ”

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’nin borçla büyüyerek bir kapanın içine girdiğini söyledi. İşadamı “Yetersiz kişilerin göreve getirilmesi hata getirir” dedi.

Eczacıbaşı CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik’in sorularını cevapladı. Türkiye’nin borç alarak büyümeyi sürdürmesinin mümkün olmadığını söyleyen işadamı, ülke ekonomisinin bu kapandan çıkması gerektiğini dile getirdi.

Sürekli yanlış kişilerin belli görevlere getirildiğini ifade eden Eczacıbaşı, bu kişilerin yeterince denetlenmemesi sonucu hataların ortaya çıktığını ifade etti.

Eczacıbaşı’nın açıklamarından satır başları şöyle.

“Türkiye Ortadoğu’nun bulanık sis perdesinin arkasında görülmeye başladı.

“Dünyaya yeni bir hikaye sunmamız lazım. Bu hikayenin mutlaka iletişimin iyi uygulanması lazım. Geçmişteki başarıları kimse önemsemiyor.

Teşvikler var ama amaçları çok net olmuyor. Bence çok net bir sonuç var ortada özel kesim kamu kesimi işbirliği sağlanmalıdır. Hatalardan çabuk vazgeçilmelidir.”

Kurumsallık konusunda iyi ölçüde yol kat ettik ancak tam anlamıyla yol kat ettik diyemiyorum. Aile bireyleri yeteneklerine göre görev almalı. Hataları kabul edip paylaşmak çok önemli. Bir konu açıkça tartışılmazsa hata kaçınılmaz. Hep yanlış insanların göreve getirilmesi yeterince denetlenmemesi ortaya çıkmış hatalar. Yetersiz kişilerin göreve getirilmesi hata getirir.

Cari açık ekonomimizin kronik hastalığı. Büyümemizi borç alarak sürdürmemiz mümkün değil. Türkiye bu kapanın içine girdi. Bizim buradan çıkmamız lazım.

Enflasyondan çok korkulması lazım. Yüksek enflasyonu on yıllarca yaşadık. Bu dönemlere kesinlikle dönmememiz lazım. Bence hükümet tarafından doğru kararlar alınıyor.

Şirket indirimlerinin birlikte olması güzel bir durum birliği gösteriyor. Bunların biraz daha uzun vadeli, önlemler alınmalı.”