Macar Muhalifler Erdoğan’ı Protesto Etti

Erdoğan’ın Macaristan ziyaretini protesto eden Macaristan için Diyalog Partisi taraftarları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan ve Orban’ı 'diktatör' olarak gösteren bir pankart astı.

Macaristan‘a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Victor Orban ile görüşmesi Macarlı muhalif partilerce protesto edildi.

BİNALARA PROTESTO İÇERİKLİ PANKART ASILDI

Ülkede eylül ayı içerisinde uygulamaya giren toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin bir kanun ile Erdoğan’ın ziyareti için planlanan tüm protestoların yasaklandığı bölgede gerçekleşen eylemde yalnızca pankartlar asılabildi.

PUTİN, ERDOĞAN VE ORBAN

Macaristan’ın sol partilerinden Demokratik Koalisyon Partisi Orban ve Erdoğan’ı gösteren ‘Aşk aşktır’ yazılı bir afiş asarken, Macaristan için Diyalog Partisi taraftarları da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan ve Orban’ı ‘diktatör’ olarak gösteren bir pankart astı.
erdo
Pazartesi günü Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşen Erdoğan burada heyetler arası görüşmenin ardından Başbakan Viktor Orban’la bir araya geldi.
İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan daha sonra Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüştü. Tüm görüşmelerde ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, göç ve terörizmle mücadele konuları ele alındı. (IPA)