‘Erdoğan’ın Uçan Sarayı Hediye Değil, Satın Alındı!

CHP Ankara milletvekili Gamze Taşçıer, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hediye edildiği söylenen uçakla ilgili süreci tahta üzerinde yazılı olarak ayrıntılarıyla anlattı.
Katar Emiri El Sani’nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan’a hediye edildiği iddia edilmişti. CHP Ankara milletvekili Taşçıer, ilgili şirketin uçağın satıldığı bilgisini paylaştığını söyledi.

Taşçıer’in yaptığı paylaşım şu şekilde:
“Sitelerinde uçağın satıldığı bilgisi de var”
Katar Emiri’nin satış için yetkilendirdiği İsviçre merkezli firmaya ulaştık. Satış yetkilisi B747-8 model uçağın satıldığını teyit etti. Ayrıca sitelerinde uçağın satıldığı bilgisi de var. Şirket satıldı diyor, yandaşlar hediye diyor?

UÇAKTA YOK YOK: İÇİNDE ÖZEL BİR HASTANE BİLE VAR

VIP iç mekan donanımı 2015 yılında Boeing’in San Antonio servis merkezinde yapılan uçakta; çift kişilik yatağı bulunan büyük bir yatak odası, oturma odası, toplantı odaları, çalışma odaları, banyo ve özel bir hastane bile mevcut.
Katar’ın VIP filosunda bulunan iki 747-8i BBJ’den birini neden satmak istediği tam olarak bilinmiyor.
“Green” yani boyasız bir uçağın maliyeti yaklaşık 370 milyon dolar civarında. Ancak uçağın VIP kabin donanımı milyonlarca dolar tutabiliyor. Katar’ın VQ-BSK’ye ne kadar yatırım yaptığı bilinmediğinden satış rakamının ne mertebede olacağı da merak konusu.

***

“Katar’dan gelen hediye uçak rivayeti”

Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız’da Erdoğan’a hediye edildiği iddia edilen uçakla ilgili mizahi bir video çekti. Yıldız, “Katar’dan gelen hediye uçak rivayeti” başlığı ile bunu sosyal medya hesabından paylaştı.