İstanbul Topkapı Sarayı’nın Girişinde Kaybolan Romen Mühendisin Ailesi Yardım Çağrısında Bulundu

30 Ağustos tarihinde saat 13.30 civarında Topkapı Sarayının girişinde kaybolan Ploiesti’li Romen vatandaşı Salvatore Popescu’nun (51) ailesi yardım çağrısında bulundu.
29 Ağustos tarihinde, beraberinde Ploieşti’den bir grup arkadaşı ile birlikte turizm firması aracılığıyla yola çıkan 51 yaşındaki Salvatore Popescu ve ailesi, 2 Eylül tarihine kadar İstanbul’u gezme planı yapıyordu.
30 Ağustos tarihinde gezmek için gittikleri Topkapı Sarayının girişinde saat 13.30 civarında kaybolan Salvatore Popescu’dan o tarihten beri haber alınamıyor. Kaybolması üzerine ailesi ve turizm rehberi durumu hemen polise ve Romanya’nın İstanbul Başkonsolosluğuna bildirdi. Yapılan araştırmalarda İstanbul’daki hastane kayıtlarında da bulunmayan Popescu’dan haber alınamaması ailesini perişan etti.
Popescu, kaybolduğunda yanında telefonu vardı ancak esinin tüm aramalarına rağmen telefonu kapalı görünüyordu.

prahovaeconomica.eu yerel gazetesinde yer alan habere göre mesleği mühendis olan Salvatore Popescu’nun herhangi bir sağlık sorunu da bulunmuyordu.
Mağdur aile, yetkililerden Popescu ile ilgi açıklama beklerken, herhangi bir şekilde bilgi sahibi olanların insanlık namına durumu 0730 086 887 veya 0722 318 523 nolu telefonlara bilgi vermelerini istiyor.