Bir Ay Önce İstanbul’da Kaybolan Romen Vatandaşı Bulundu

30 Ağustos tarihinde ailesiyle birlikte gezmeye gittiği İstanbul’daki Topkapı Sarayı’nda gizemli şekilde kaybolan Ploieşti’li 51 yaşındaki mühendis Salvatore Popescu bulundu. Bilinç kaybı ve travma yaşadığı belirtilen Popescu, Romanya’ya döndükten sonra Bükreş’teki Elias hastanesinde tedavi altına alındı. Doktorlar, Popescu’nun bilinç kaybı yaşadığını ifade ederek, kesin teşhisin daha sonra belli olacağını açıkladı.

roman disparut
Eşi ve çocukları ile birlikte Topkapı Sarayı’nı gezerken gizemli şekilde kaybolan Ploieştili 51 yaşındaki mühendis Salvatore Popescu’nin bilinç kaybı ve travma geçirdiği belirtiliyor.

Bugün Dışişleri Bakanlığı (MAE)’nin yaptığı açıklamaya göre, Romanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun girişimiyle ve desteğiyle Popescu, Romanya’ya getirildi.
Eşinin nasıl bulunduğu hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen Ioana Dima ise şu açıklamayı yaptı; “Eşim nasıl bulundu bilmiyorum. Bazı gençlerin eşimi İstanbul’daki Konsolosluğa getirerek teslim ettiklerini duydum. Ancak detaylı bilgim yok. Fakat önemli olan eşimi tekrar görmekti. Bizi tanıyor. Bir travma geçirmiş. Önemli olan aramızda olması. Herkese teşekkür ederim” dedi.