Almanya, DİTİB’e Yaptığı Para Yardımını Kesti

Almanya’da DİTİB’e bağlı faaliyet gösteren 900’e yakın cami ve mescit bulunuyor

Alman hükümeti, AKP’nin propaganda şubesi gibi hareket eden DİTİB’e verdiği para desteğine son veriyor. İktidar partili milletvekili Christoph de Vries, “Irkçılık yapan ve Türk hükümeti için ajanlık yapan partnerimiz olamaz” açıklaması yaptı.
Almanya’nın çok satan gazetelerinden Bild, Alman federal bütçesinden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) artık para yardımı yapılmayacağını yazdı.

Christoph de Vries ditib ile ilgili görsel sonucu
Christoph de Vries,

Bild, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ( DİTİB) hakkında Alman federal yönetiminin aldığı kararı yazdı. Gazeteye konuşan CDU’lu Christoph de Vries, Federal hükümetin, DITIB’e yapacağı mali yardımı ve bütçeyi rafa kaldırdığını açıkladı.
De Vries, “2018 yılında yapılacak yardımlar tamamen kaldırıldı. Ben Federal Hükümetin bu adımını destekliyorum. Irkçılık yapan ve Türk hükümeti için ajanlık yapan partnerimiz olamaz” dedi. Gazete, 2014-2017 yılları arasında bütçeden DİTİB’e tam olarak 5.983.429,91 Euro para yardımı yaptığı açıklanırken, geçen yılki yardımların da yüzde 80 oranında azaltıldığı iddia edildi.

2014 ile 2018 yılları arasında DİTİB’e federal bütçeden 5 milyon 983 bin 429 euro yardım yapıldı. Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi kriz ve DİTİB’e bağlı bazı cami imamlarına yönelik ajanlık faaliyetlerinde bulundukları gerekçesiyle açılan soruşturmalar ve davalar sonunda hükümet federal düzeydeki yardımı kesmişti.
Almanya’da DİTİB’e bağlı faaliyet gösteren 900’e yakın cami ve mescit bulunuyor