AKP Müftüsü, Halil Öğretmenin Selasını Verdirmedi, Namazını Kıldırtmadı

Türkiye’deki cadı avından kurtulmak için geçtiği Yunanistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden eğitimci Halil Dinç’in (44) cenazesi bile AKP zulmüne maruz kaldı.
Toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon’nun Vakfıkebir ilçesine getirilen Halil öğretmenin selâsı verilmedi. AKPli Müftü Hüseyin Köksal’ın talimatı bununla da kalmadı. Partizan müftü, Dinç’in cenaze namazının kıldırılmamasını istedi ve imam görevlendirilmesini engelledi. Halil öğretmenin cenaze namazı yakınları tarafından kıldırıldı ve defnedildi.

AKP’li müftü Hüseyin Köksal

GERGERLİOĞLU: ‘EMEVİLER DE BÖYLEYDİ’
Yapılan uygulamata tepki göstern milletvekili ve aktivist Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Yunanistan’da  ölen Halil Dinc’in  cenazesi için Vakfıkebir müftüsü imam vermemiş, sela okutmamış. Gerekçe herhalde mülteci ise vatan haini vb. Öldükten sonra kişi eğer Müslüman ise hiç kimsenin müftü de olsa bir Müslüman cenazesine bunu yapmaya hakkı yoktu. Emeviler de böyleydi.” dedi.


Ankara Samanyolu Cemal Şaşmaz Kız Lisesi’nin eski Müdürü Halil Dinç,  45 yaşında Yunanistan’da geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmişti.  Üç çocuğu ve eşini Türkiye’de bırakarak Yunanistan’a geçen Dinç, edebiyatçı kimliğiyle gurbet yollarına düşüşünü de kaleme almıştı. Şiirinde Meriç’ten geçenlere atıf yaparak, “Hicret evet bakiyesi / Hicranlı duygular, içten/ Vatana son bakış, yaslı/ Bir akşam geçtim Meriç’ten” demişti.

HİCRETTE BİR EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ DAHA HAKKA YÜRÜDÜ