Gazeteci Güven, MİT’in İşkence Üssü ve ‘Siyah Tranporter’ların Sırrını Anlattı

Türkiye’de MİT ve bir grup emniyetçi çetenin uyguladığı işkencelerle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Gazeteci Cevheri Güven, 27 Ocak 2016 tarihinden bu yana ‘Siyah Transporter’lar eliyle yaşanan kaçırma olaylarına ilişkin bir program hazırladı. Bold Medya tarafından hazırlanan programda 1990’larda Beyaz Toros’lar ile Kürt vatandaşlarının kaçırılmasında olduğu gibi MİT eliyle Hizmet Hareketi mensuplarının kaçırılarak, Çiftlik ve Marşandiz denen merkezde işkenceye uğradığı anlatılıyor.
DÜN BEYAZ TOROSLAR BUGÜN SİYAH TRANSPORTERLAR
Sunay Elmas,  Mustafa Özgür Gültekin, Hüseyin Kötüce, Turgut Çapan,  Mesut Geçer, Önder Asan, Ayhan Oran, Mustafa Özben, Cemil Koçak, Cengiz Usta, Fatih Kılıç, Zabit Kişi, Orçun Şen Yücel ve Hasan Kala gibi isimlerin ‘Siyah Transporter’lar ile kaçırıldığını ve bu işkence hanelerden geçirildiğini anlatan gazeteci Güven, “ Kaçırıldığı delillendirilmiş bu kişilerden çok azı emniyete teslim edildi, pek çoğundan haber alınamıyor. Tıpkı 1990’larda ‘Beyaz Toroslar’ ile kaçırılan kişiler gibi. Cumartesi Anneleri, yıllardır çocuklarını ellerinde fotoğraflarıyla arıyorlar. ‘Siyah Transporter’ ailelerinin de bundan çok farkı olduğunu söyleyemeyiz.” dedi.
SUÇLARI KAYIT ALTINDA MUTLAKA HESAP VERİRLER
Hakan Fidan başta olmak üzere MİT’in içindeki bu yapının insan hakları, işkence ve kaçırılmalarla ilgili onlarca delil bıraktığını kaydeden Gazeteci Güven şu değerlendirmede bulundu:  Beyaz Toros ve Siyah Transporterlar arasında çok önemli bir fark var o da. Siyah Transporterla kaçırılma hadiseleri uluslararası insan hakları kuruluşları ve örgütleri eliyle çok önemli deliller toplanmış durumda. Kaçırılma görüntüleri, eşgaller, bu işi MİT içinde kimin yürüttüğüne dair deliller var. Bunlar uluslararası insan hakları örgütleri ve uluslararası mahkemelerle paylaşılmış durumda.  Bu kişilerin ileride hem Türk yargısı hem uluslararası yargıda hesap vermesi kaçınılmaz.”

BEŞTEPE SARAYI’NA KOMŞU İŞKENCE MERKEZİ [ERDOĞAN’IN KİRLİ TÜRKİYESİ -3]

MARŞANDİZ’DEKİ KARANLIK İŞLER: ÇETENİN İŞKENCE MERKEZİNE YOLCULUK [ERDOĞAN’IN KİRLİ TÜRKİYESİ -4]