Ohal Bitti, Pasaport Yasağı Bitmedi, Eski Eşi Soruşturulana Bile Pasaport Yok!

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, OHAL’in sona ermesiyle pasaport yasağının kalkmasına rağmen pasaport verme işlemlerinin uygulanmadığına dikkat çekti. BoldMedya ve Özgürüz’e ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunan Gergerlioğlu, Ege’de 6 kişinin hayatını kaybettiği bot kazasında ölen iki bebeğe ve babası Gökhan Yeni’ye cenaze aracı verilmemesini skandal olarak değerlendirdi.
Özgürüz’e yaptığı açıklamalarda Gergerlioğlu pasaport yasağının sürdüğünü kaydederek, “Hakkında soruşturma olanların yakınlarına pasaport verilmiyor. Bu kabul edilebilecek bir durum değil Bireysel olarak başvuru yapın deniliyor. Böylesine güvensiz bir ortamda insanlar, nüfus müdürlüğüne başvurmaya korkuyor” değerlendirmesinde bulundu.
Hukuksuz uygulamaların yaygınlaştığını kaydeden milletvekili, “Eski eşine soruşturma açılanlara dahi pasaport verilmiyor. Bu, gayri hukuki bir durum”  dedi.
“Ege ve Meriç’te yaklaşık 22 insanımız kaçmaya çalışırken hayatını kaybetti” diyen Gergerlioğlu, insan hakları ihlallerini Meclis’te gündem yapmaya ve ilgili bakanlıkların tedbir almasını sağlamaya çalışacaklarını anlattı.
Gergerlioğlu’nun Özgürüz’e değerlendirmeleri şöyle:
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu BoldMedya’ya ise, Ege ve Meriç’te hayatını kaybeden insanların, Türkiye’de maruz kaldıkları adaletsizlikler ve işsiz bırakma girişimleriyle yurt dışına kaçmak zorunda bırakıldıklarını anlattı. KHK ve OHAL şartlarında onbinlerin açlığa mahkum edildiğini kaydetti.
Milletvekili Gergerlioğlu’nun BoldMedya’ya yaptığı açıklamalar şöyle: