Moğolistanlı Köşe Yazarı: "türkiye Büyükelçisi, Okulların Kapatılması ve Müdürün Teslim Edilmesi Karşılığında Yüksek Para Teklif Etti”

Moğol gazeteci Baabar, twitter hesabından, “TC’nin bir önceki büyükelçi (Murat Karagöz) beni büyükelçiliğe davet ederek okulların kapatılması ve müdürün teslim edilmesine yardımcı olursam şahsıma azımsanmayacak ölçüde para vereceğiz diyerek yardımımı istemişti. Milletin beynini yıkamamı ima etmişti.” açıklamasını yaptı.

Moğolistan’daki Hizmet Hareketi’ne yakın Empaty Okulları’nın Genel Müdürü Veysel Akçay’ın geçtiğimiz cuma günü MİT tarafından kaçırılma girişiminin yankıları devam ediyor. AKP iktidarının hedefinde olan Empaty okullarının hukuksuzca kapatılması  girişiminin bir parçası olan kaçırma olayından sonra Moğalistan’ın önemli köşe yazarlarından Baabar geçmişte bu okullanla ilgili kendisine yapılan teklifi gündeme getirdi.
Baabar twitter hesabından, “TC’nin bir önceki büyükelçi (Murat Karagöz) beni büyükelçiliğe davet ederek okulların kapatılması ve müdürün teslim edilmesine yardımcı olursam şahsıma azımsanmayacak ölçüde para vereceğiz diyerek yardımımı istemişti. Milletin beynini yıkamamı ima etmişti.” açıklamasını yaptı.


Rüsvet teklifi yapanın Moğalistan’ın bir önceki Türkiye Büyükelçisi Murat Karagöz olduğu belirtiliyor.