Yangın Mağdurları İçin Yardım Kampanyası Başlatan Enes Kanter’e Yunanistan’dan Alkış

NBA’in genç basketbolcusu Enes Kanter, Yunanistan’da gündem oldu. 84 kişinin canına mal olan Attika yangınına kayıtsız kalmayan Kanter, dün twitter hesabından duyurduğu yardım kampanyasıyla basının ve sosyal medyanın gündemine oturdu.
New York Knicks forması altında ortaya koyduğu performansla göz dolduran Enes Kanter, Yunanistan’da meydana gelen büyük yangın felaketinden etkilenenler yararına başlattığı yardım kampanyasıyla Yunan medyasından büyük övgü ve alkış aldı. Kampanyanın bugün duyulmasının ardından sporseverler başta olmak üzere Yunan halkı, Kanter’e bu insani davranışı sebebiyle teşekkür etti.
Dünya genelinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve yardım projeleriyle sık sık gündeme gelen NBA’in genç basketbolcusu Enes Kanter, bu defa Yunanistan’da gündem oldu. Pazartesi günü ülke tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen ve en az 84 kişinin canına mal olan Attika yangınına kayıtsız kalmayan Kanter, dün twitter hesabından duyurduğu yardım kampanyasıyla, Atina ve Selanik’teki Türk mültecilerin ardından komşu Yunan halkının acısını paylaşan ilk Türk vatandaşlarından biri oldu. Bu girişimiyle Kanter, daha şimdiden Yunan vatandaşlarının gönlüne girmeyi başardı.
https://twitter.com/Enes_Kanter/status/1022266135457161216
Attika’daki yangınzedelere 50 bin dolar toplanması hedefiyle başlanan yardım kampanyasında, ilk 24 saatte yaklaşık 5 bin dolar bağış toplandı. Her geçen saat katkıda bulunanların sayısı artarken,  Türk ve Yunanların yanısıra farklı milletlerden insanlar kampanyaya para gönderiyor.
YUNAN MEDYASI: BÜYÜK OYUNCU, BÜYÜK ADAM
Yardım kampanyasının bugün öğlen saatlerinde duyulmasının ardından Yunan medyasının da ilgisini çekti. Gazetelerin internet sayfaları, haber portalları ve spor siteleri, Enes Kanter’in Yunan halkının acısını paylaştığı mesajını İngilizce ve Yunanca çevirisiyle yayınladı. Övgü dolu cümlelerle Enes Kanter’in yardım çağrısını duyuran Yunan medyası, Kanter’in iyi bir sporcu ve yardımsever olarak tanındığını ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhalefetiyle de gündeme geldiğini hatırlattı.

‘KALBİ BÜYÜK İNSAN UMURSAMAYABİLİRDİ’
Basketblog.gr’da kaleme haber-yorumda Stefanos Siriggas ise “Enes Kanter’den Yunanistan için sarsıcı yardım çağrısı” başlıklı haberinde, Kanter’i övgüler yağdırdı: “Acı, hüzün ve insani trajedinin sınırı yok. Irk, yaşam biçimi ve kültüre göre de değişmiyor. Herkes için aynı. O anlarda insanların hepsi benzer şekilde davranıyor. Her nerede yada hangi ülkeden olursa olsunlar. 
Türk ve NBA’in büyük ismi Enes Kanter, bunu tüm insancıl yüzü ve kalbinin büyüklüğü ile gösterdi. Ülkemizin ölümcül yangınla yaşadığı büyük trajediyi umursamayabilirdi. Kurbanların acıları onu rahatsız etmeyebilirdi. Bakışlarını başka yöne çevirebilir ve görmeyebilirdi. Hayatına devam edebilirdi. İlgilenmeyebilirdi. Ancak hiçbirini yapmadı. New York’un ortasaha oyuncusu, yangın kurbanlarının yaşadığı büyük acıyı umursamakla kalmadı aynı zamanda bunu çok mükemmel bir şekilde gösterdi. 
Kanter, Gofundme.com sitesinde yıkıcı yangının kurbanlarını desteklemek için bir kampanya başlattı. Toplayacağı paraları, Doğu Attika’daki büyük falaket kurbanlarına gönderecek. Hedefi acilen 50 bin doları toplayarak Yunanistan’a ulaştırmak.” 

ELEFTEROS TYPOS: KANTER’DEN EN MÜKEMMEL HAREKET
Elefteros Typos gazetesi, internet sitesindeki habere, “NBA’in Türk oyuncusu Enes Kanter’den büyük girişim” başlığını kullandı. “Bazı Yunanlar, Türk ve Makedonlar’ın yaşanan trajediye ilişkin duydukları acı ve geçmiş olsun mesajlarını görmezden geliyorlar. Buna rağmen, komşu Türkiye ve Makedonlar, Yunanistan’ı desteklemekten vazgeçmiyorlar.” yorumunda bulunan gazete, “New York’lu Türk oyuncu Enes Kanter, mükemmel hareketlerden en mükemmelini yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.
‘AKTİVİST KANTER ERDOĞAN İLE ÇARPIŞIYOR’
Enes Kanter’in aktivist kişiliği ve Erdoğan’ın otoriter rejimiyle çarpışmasıyla tanındığını yazan Elefteros Typos, “gofundme” aracılığıyla yardım kampanyası başlettığını ve toplanacak 50 bin doları yangından etkilenen insanların ihtiyaçları ve ölenlerin defin masrafları için kullanılacağını belirtti. Gazete, kampanya çerçevesinde 50 bin dolar toplanamaması durumunda geri kalan rakamın Kanter tarafından tamamlanacağı tahmininde de bulunmayı ihmal etmedi.

AEK356: MAĞDURLAR İÇİN YARDIM TOPLUYOR
AEK365.com sitesi, “Kanter: Bağışta bulunun Yunanistan’daki mağdurlar için yardım toplayayım!” başlıklı haberinde Enes Kanter’in yardım kampanyasına ilişkin detaylı bilgi verdi. Siteye yorum bırakan kullanıcılardan “Mitsos”, “Layık!” derken, “Kefas213” isimli kullanıcı ise “Büyük oyuncu; Devasa insan!, Hadi ileri!” ifadelerini kullandı.
FWS: MUAZZAM KAMPANYA
“Büyük Kanter, yangın mağdurlarına yardım topluyor!” başlıklı haberinde Fws.gr, “İyi sporcu olmasının dışında aynı zamanda harika bir insan olan Enes Kanter, yangından etkilenenler yararına muazzam bir kampanya başlattı.” ifadeleriyle girişimi övdü.
RUM SPORTIME: ÖRNEK DAVRANIŞ
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden yayın yapan sportime.com.cy, Enes Kanter’in yardım kampanyasına geniş yer verdi ve örnek bir davranış sergilediğini vurguladı. Kısa sürede 1250 dolar topladığını aktardı.
ONSPORT: İNSANİ YÖNÜYLE DE AYRICALIKLI BİRİ
Onsport sitesi ise “Enes Kanter, gerek NBA ve New York’taki kariyeri gereksede siyasi görüşü ve Tayyip Erdoğan’a muhalefeti ile oldukça tanıdık bir isim.” ifadelerini kullandı. Onsport, New York Knicks’li yıldızın, Attika yangın mağdurlarına ulaştırmak için başlattığı yardım kampanyasıyla insani yönden de ayrıcalıklı biri olduğunu yazdı.
NBA HELLAS SPORT: KANTER’DEN DUYGULANDIRICI GİRİŞİM
Nba.sport24.gr, Attika’daki yangının Kanter’i de duydulandırdığını belirttiği haberinde, yardım kampanyasına geniş yer verdi ve “50 bin dolar toplamayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.
GAZETTA: ELLERİ BAĞLI SEYRETMEDİ
Gazetta.gr haber portalı da kötü haberin tüm dünyada hemen duyulduğunu ancak Enes Kanter’in elleri bağlı seyretmek yerine harekete geçerek 50 bin dolar toplama hedefiyle bir yardım kampanyası başattığını belirtti. Gazetta, “Doğu Attika’daki yangın felaketi ve masum canların kaybı, basketbol dünyasını da etkiledi!”
YUNANLARDAN ONLARCA TEŞEKKÜR MESAJI
Enes Kanter’in twitter adresinden yaptığı yardım çağrısını duyuran onlarca haber portalındaki ilgili haber,  okurlar tarafından binlerce kez paylaşıldı. Kanter’in twitter mesajına da özellikle  Yunan takipçileri tarafından çok sayıda teşekkür mesajı bırakıldı. Sotiris adlı takipçi, “Teşekkürler Enes. Artık Yunan vatandaşları için NBA’in en çok sevilen oyuncularından birisin.” yorumunda bulundu. Billaras21 ise “Büyük oyuncu, büyük adam!!!” ifadelerini kullandı. Utsi Hrisa adlı kadın kullanıcı ise “Merhaba arkadaşım Enes!” ifadelerini Türkçe olarak “Teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.

Enes Kanter’e Yunanistan’da alkış