Erdoğan’ın Ruh Halini Inceleyen 6 Psikolog: Narsist Kişilik Bozukluğu Var

Erdoğan'ın ruh halini inceleyen 6 psikolog, narsist kişilik bozukluğu teşhisi koydu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde ve halka açık konuşmalarında açıkça yalan söylemesi, olayları çarpıtması ya da basit şeyleri karıştırarak zaman zaman öfke nöbetini andıran konuşmalar yapması dikkat çekiyor.
Erdoğan’ın son günlerdeki yalan ve gafları muhalefet partilerinde en çok konuşulan konulardan biri. Gazete duvar’ın haberine göre Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda psikologlara özel çalışma yaptırmış.
Haberde, Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir ismin ifadesine göre Erdoğan’ın duygu durumuyla ilgili CHP kişilik analizi yaptırmış. Kaynağın ifadesiyle bundan üç yıl önce Erdoğan’ı tahlil etmeleri için genel merkeze Türkiye’nin en uzman 6 psikologunu çağıran CHP Genel Başkanı, Erdoğan’ın ruh haliyle ilgili bir brifing aldı. Psikologlar bu brifingde Erdoğan için “narsistik kişilik bozukluğu”nun en temel belirtilerini sıralayarak şu tespitleri yapmış:
“Narsistik kişilik bozukluğunun en temel özelliği kişinin kendisini herkesten üstün görmesidir. Bu kişiler sürekli övgü beklerler, hâkimiyetin daima kendilerinde olmasını isterler. Bunu sağlayamadıklarında öfkelenirler. Suçluluk duymadan karşılarındaki kişileri sömürürler. Empatiden yoksundurlar. Hatalı olduklarını ima etmeye çalışsanız da asla anlamazlar, inkâr ederler. Başkalarını sık sık aşağılarlar ve bundan büyük bir haz duyarlar.”