“Allah’ın Gönderdiği Kişi Demokrasiyi Katletmez”

Politikacıların Allah’ın hediyesi olamayacağını kaydeden Reşid Hafizoviç, ‘’Allah’ın gönderdiği kişiler toplumu bölmez, demokrasiyi katletmez.’’ dedi.

Saraybosna mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Allah’ın gönderdiği kişi’ nitelemesi yapan Bakir İzzetbegoviç’e Boşnak akaid aliminden itiraz geldi. Politikacıların ‘Allah’ın hediyesi olamayacağını’ kaydeden profesör Reşid Hafizoviç, ‘’Allah’ın gönderdiği kişiler toplumu bölmez, demokrasiyi katletmez.’’ dedi.
Erdoğan’ın Saraybosna mitingi Bosna kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Akaid profesörü Reşid Hafizoviç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç’in Erdoğan’ı yücelten sözlerini eleştirdi. Patria haber ajansına konuşan Hafizoviç, siyasetçilere dini kimlik bürümenin sakıncalarına dikkat çekti.

‘’VAHİY KESİLELİ 14 ASIR OLDU’’

Siyasetçileri, Allah tarafından gönderilmiş kişilerle meşgul olmak yerine ülkesinin derdiyle ilgilenmeye çağıran akaid profesörü,  ‘’Yaradan açıkça bildirmediyse, yeryüzündeki hiçbir canlı bunu bilemez. Zaten Yaratıcı’nın insanlarla olan iletişimi (vahiy) kutsal tarihte Muhammed Peygamber’le son bulmuştur. Allah Türklere Erdoğan’ı gönderdi mi göndermedi mi, onu da ancak O bilir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ALLAH’IN GÖNDERDİĞİ KİŞİ ZULMETMEZ’’

Türkiye’de yaşanan zulümlere parmak basan profesör Reşid Hafizoviç, cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şu ironik sözlerle eleştirdi: ’’Allah’ın Erdoğan’ı büyük Türkiye’ye gönderdiğine inanmak çok zor. Çünkü Allah’ın gönderdiği kişiler toplumu bölmez, medya özgürlüğünü ortadan kaldırmaz, muhalifleri hapishanelere tıkmaz ya da sürgüne göndermez, böylece demokrasiyi katletmez ve yine davet edilmediği halde müslüman komşularına saldırarak kan dökmezler.’’
Ünlü profesör, gelişmiş demokrasilerde dini argüman içeren söylemlerin kabul görmediğini şu sözlerle vurguladı: “Amerika’da böyle slogan kullanan politikacıyı kimse ciddiye almaz, söylemleriyle ilgilenmez.’’

Bakir İzzetbegoviç’in Erdoğan’ı ‘Allah’ın göderdiği kişi’ olarak nitelemesi Bosna kamuoyunda tepki topladı.

İZZETBEGOVİÇ ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

‘’Resullullah’in dediği gibi her yüzyılda Allah bir kişiyi gönderecek o da kendi milletine dinini geri verecektir. Size Allah’tan gönderilen bir adam var burda. Bugün sizler Allah’ın size bahşettiği bir kişiye sahipsiniz. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sizin ona destek olmanız gerekiyor, sizin doğru yolda olmanız gerekiyor. Ona yardım edin.”

REŞİD HAFİZOVİÇ KİMDİR?

Saraybosna İslami ilimler Fakültesi’nde akaid profesörü olarak çalışan Reşid Hafizoviç, yeniliğe açık ve eleştirel düşünceleriyle tanınıyor. Ülkenin en tanınmış akademisyenlerinden olan 62 yaşındaki Hafizoviç’in yabancı dillere çevrilmiş çok sayıda kitabı ve makalesi bulunuyor.
Kaynak: http://ipahaber.com/2018/05/27/allahin-gonderdigi-kisi-demorasiyi-katletmez/