Malezya’da Seçimi Kaybeden Rezak’ın Evinden Kutu Kutu Dolar Çıktı, Halk Sokakta; Diktatör, Sığınacak Ülke Arıyor

60 yıllık diktatörlüğün devrildiği Malezya’da şimdi de gündem yolsuzluklar… Ülkenin eski başbakanı Necip Rezak’ın evine yapılan yolsuzluk operasyonunda kutu ve çantalara doldurulmuş milyon dolarlar ile pırlanta ve elmaslar ele geçirildi. Malezya devlet televizyonu bu görüntüleri yayınladı.
Yolsuzluk operasyonuyla çalkalanan Malezyada sokağa çıkan halk, kendilerini yıllardır yöneten Rezak aleyhine sloganlar attı.
YOLSUZLUĞU SORUŞTURAN SAVCI VE POLİSLERİ GÖREVDEN ALMIŞTI
Eski başbakan Rezak, kendisi ve ailesine yönelik yolsuzluk soruşturması yürüten savcı ve polisleri görevden alınmıştı. Operasyonu Rezak iktidardan düşünce tekrar göreve getirilen eski savcı ve emniyet yetkililerinin yaptığı öğrenildi. Yetkililer Rezak’ın 10 ülke ile ticari bağının bulunduğunu açıkladı. Ancak bu ülkelerin isimlerini vermedi.

TÜRK ÖĞRETMENLERİ İADE EDEN İSİM

Seçimi kaybettikten sonra patlak veren yolsuz dosyaları sebebiyle kaçacak ülke arayan Rezak, camilerde verdiği pozlarla tanınıyor. Malezya eski başbakanı, Erdoğan rejimiyle işbirliği yapıp ülkede eğitim faaliyeti yürüten masum Türk öğretmenleri illegal yollarla Ankara’ya teslim etmişti.

‘MERVE KABAKÇI SARAYA’ ANLATSIN’
Akademisyen Tuğçe Varol, Malezya’daki gelişmeleri değerlendirdi. Varol, Malezya’ya büyükelçi olarak atanan Merve Kabakçı’ya seslenerek, ‘Taze Büyükelçi Merve Kavakçı bir zahmet anlatsın şimdi Saray’a. Çaldı çaldı şimdi kaçacak yer arıyor diyebilecek mi bakalım.’