Tamam 2 Milyonu Geçti: Havuz ‘Kuş Beyinliler’ Manşeti Attı; Selvi, ‘Erdoğan Rakiplerinin Seçim Sloganını Belirleyecek kadar Güçlü!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Millet tamam derse çekiliriz’ açıklaması sonrası sosyal medyada 2 milyondan fazla ‘TAMAM’ mesajı paylaşılmıştı. AKP’ye yakın yayın organlarından Akşam gazetesi, ‘TAMAM’ mesajına kızdı, ‘kuş beyinliler’ manşeti attı.
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi, bugün konuya ilişkin “Kuş beyinliler” manşeti attı. Gazete, AKP’nin “devam” mesajını bot hesaplarla yaymaya çalışırken yakalandığını ve binlerce mesajın silindiğini görmezden gelirken, yine bot hesap yalanına sarıldı:

Selvi: Erdoğan, rakiplerinin seçim sloganını belirleyecek kadar güçlü bir lider
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın sözleri sonrası sosyal medyada başlayan 2 milyonu aşkın insanın TAMAM dediği ve muhalefet liderleri tarafından benimsenen ‘Tamam’ kampanyasına ilişkin olarak “Erdoğan, rakiplerinin seçim sloganını dahi belirleyecek kadar güçlü bir lider olduğunu gösterdi” dedi.
Hürriyet yazarı Selvi’nin “Tamam’cılardan ‘Devam’a motivasyon” başlığıyla (10 Mayıs 2018) yayımlanan yazısında şunları yazdı:
“Bu arada cumhurbaşkanı adayları ilan edildikten sonra kamuoyu araştırma kuruluşları anket yapmak için sahaya çıkacaklar. Adayların belli olmasını bekliyorlardı. Ancak milletvekili seçimi için hangi parti ne kadar oy alacak, bunu nasıl tespit edecekler. Çünkü ittifak olduğu için partiler aldıkları oyların ötesinde milletvekili çıkaracaklar. HDP’nin barajı aşıp aşmaması ise milletvekili dağılımını önemli ölçüde etkileyecek.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakiplerinin seçim sloganını dahi belirleyecek kadar güçlü bir lider olduğunu gösterdi. Erdoğan’ın, “Tamam” sözü muhalefeti heyecanlandırdı. Ancak Erdoğan karşıtları öyle taşkın bir kampanya yürütmeye başladılar ki bu durum muhafazakâr kesimi harekete geçirdi, Erdoğan’ın etrafında bir kenetlenmeye yol açtı.
“Devam” için bir motivasyon kaynağı oldular. Gezi olaylarından bu yana sosyal medyada ne kadar Erdoğan aleyhtarı kampanya yürütüldüyse, sandıkta tam tersi çıktı. Bu kez de öyle olursa hiç şaşırmam.”