CHP’ye ’tezek’ Dediği Yetmedi, Muharrem İnce’ye de ‘Eşek’ Hakareti Yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Erdoğan, burada bir konuşma yaparak, Muharrem İnce’nin adaylığına ‘Eşek zer-dûz palan vursa yine eşektir’ diyerek hakaretle başladı.
BİR HAFTA ÖNCE ‘CHP TEZEKTİR’ DEDİ
Erdoğan, 6 gün önce de ‘CHP demek, tezek demek’ diye siyasi edebe aykırı laflar sarfetmişti. Hafta içi grup toplantısında cevap veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir atasözünü hatırlatarak, ‘Testi içindekini sızdırır’ cümleleriyle Erdoğan’a cevap vermişti.
CHP’nin Cuma günü adını açıkladığı cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için ilk kez yorumda bulunan Erdoğan, Ziya Paşa’nın sözleriyle İnce ve muhalefete hakaret etti.
Erdoğan şöyle konuştu:
Şimdi birileri çıkmış, diyorlar ya, cumhurbaşkanı adayı ekonomiyi iyi bilecek. Cumhurbaşkanı adayı yatırımlarıyla tanınmış olacak. Nerede o cumhurbaşkanı. O aday nerede? Nerede o aday. Canım kardeşlerim. Ziya Paşa güzel söylemiş: Eşek zer-dûz palan vursa yine eşektir.
EŞEKLİ İKİNCİ HAKARET
Bir başka sözünde de şunu söylemiş: Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Biz eserlerimizle milletin karşısındayız. Bilmiyorum ana muhalefetin adayı neyle milletin karşısında?