Mehmet Baransu: Balyoz Belgelerini Erdoğan’a Hilmi Özkök Verdi

Gazeteci Mehmet Baransu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yapmaya devam ediyor. Açıklamalarını sürdüren Baransu, Balyoz darbe planına ait belgeleri AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün verdiğini söyledi. Erdoğan’ın şu an düşmanıyla ortaklık yaptığını ifade etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Taraf gazetesinin eski gazeteci ve yöneticilerinin yargılandığı davada 38 aydır tutuklu yargılanan Gazeteci Mehmet Baransu bugün hakim karşısına tekrar çıktı.
Baransu, savunmasına dün kaldığı yerden devam ediyor. Gazeteciliğe Akşam gazetesinde başladığını belirten Baransu, “Daha sonra 32. Gün’de çalıştım. Sonra yurtdışına gidip geldim. Hürriyet gazetesiyle anlaşmıştım ama orada başlayamadm.” dedi.
AKP’nin 2002’de iktidar olmasının beklenmediğine dikkat çeken Baransu, “Ama asıl Anayasa’yı değiştirecek bir güçle iktidara gelmesi beklenmiyordu. Balyoz darbe planı işte bu yüzden yapıldı.” ifadelerini kullandı.
”Erdoğan düşmanıyla ortaklık yapıyor”
Balyoz belgelerini Erdoğan’a Hilmi Özkök Paşa’nın verdiğini söyleyen Baransu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şu an düşmanlarıyla ortaklık yaptığına dikkat çekti.
Baransu’nun mahkemedeki savunmasında kullandığı ifadeler şöyle;
– Tayyip Erdoğan şu an düşmanıyla ortaklık yapıyor. Yıllarca Erdoğan’a küfreden Yiğit Bulut’un Erdoğan’ın yanında ne işi var?
– Ergenekon operasyonlarına Taraf’la başlandığını söylüyorlar. Böyle bir şey yok.
– Şubat 2008’e kadar Taraf’ta Ergenekon’la ilgili tek bir haber yoktu. Veli Küçük gözaltına alınana kadar Ergenekon’dan haberi yoktu Taraf gazetesinin.
– Türkiye ne konuşuyorsa ben onunla ilgili haber yaptım. Herkes Dağlıca konuşurken ben Sibel Can’la ilgili haber yapamazdım.