Erdoğan’ın İzmir Mitingi’nde Yalan Söyleyen İbrahim Tatlıses: “Olabilir, Çok Önemli Değil.”

İbrahim Tatlıses, İzmir mitingdeki konuşma nedeniyle özellikle sosyal medyadan tepki görmesini soran gazetecilere, “Olabilir, çok önemli değil. Biz kendi içimizi, ruhumuzu, dilimizi biliyoruz. O nedenle çok önemli değil” dedi.
AKP İzmir il binasına gelen Tatlıses, parti yöneticileri tarafından karşılandı.
TATLISES, ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Muhalif Haberler’de yer alan habere göre, Tatlıses, mitingdeki konuşma nedeniyle özellikle sosyal medyadan tepki görmesini soran gazetecilere, “Olabilir, çok önemli değil. Biz kendi içimizi, ruhumuzu, dilimizi biliyoruz. O nedenle çok önemli değil” dedi.
AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, Tatlıses’in nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Tatlıses aday olur olmayabilir, bilmiyoruz. Siyasette daha yeni. Nasıl bir süreç izleneceği konusunda kendisini bilgilendirdik. Süreç devam ediyor” diye konuştu. Şengül daha sonra konuğunu uğurladı.
Bir miting, iki yalan
AKP’den milletvekili aday adayı olan şarkıcı İbrahim Tatlıses, AKP’li Cumhurbaşkanı ile İzmir’deki mitinge katılmıştı. Erdoğan’ın davetinin ardından sahneye çıkan Tatlıses, “İdo 2 aylık olmuştu, Erdoğan o zaman belediye başkanıydı. ‘Başkanım bizim evimizin oraya doğalgaz gelmedi, İdo üşüyor’ dedim. Kapattı, 10 dakika sonra döndü ‘yokmuş ama ama ben kendimden vereceğim’ dedi, 2 ay sonra doğalgaz bağlandı ve İdo üşümekten kurtuldu” diyerek anısını anlatmıştı.
İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, 15 Şubat 1992 doğumlu. Oysa ki Erdoğan, 27 Mart 1994 yılında İBB Başkanlığı görevine başlamıştı. Tatlıses’in anısı kafaları karıştırmıştı.
Tatlıses’in Erdoğan’lı anısının tarihlerle yalanlanmasının ardından Erdoğan’ın da konuşmasında yalan söylediği ortaya çıktı. Erdoğan mitingde, “İzmir’de doğru dürüst havalimanı yoktu, biz geldik Adnan Menderes Hava limanını yaptık” demişti. Havalanının 1987 yılında açıldığı ortaya çıkmıştı.