Ergenekon Sanığı: Operasyonları Yargıdaki 100-150 Savcı ve Onlarla Çalışan 1000 Polis Arkadaşımız Yapıyor

“Bamya” lakaplı Ergenekon davası sanığı emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Hizmet Hareketi ile mücadele eden ekip içinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte kendilerine yakın polis, savcı ve hakimlerin olduğunu söyledi.
Üçok, “Bu süreci değerlendirdiğimizde, mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var, onunla birlikte hareket eden kendilerini adeta bu işe adamış olan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde 100-150 savcı arkadaşımız var. Bu savcılarla beraber çalışan yaklaşık 1000 polis arkadaşımız var.” ifadelerini kullandı.
Emekli Hakim Albay Üçok, “Şu an itibariyle özellikle kamu kurumlarını, bakanlıkları incelediğimizde şunu görüyoruz. Yaklaşık 12 bakanlıkla ilgili bir yayın yapıldı, 381 bin 300 civarında personel çalışıyor.” diyerek, yapılan ihraçları yetersiz bularak, sadece yüzde 4 civarında bir ihraç olduğunu belirtti.
Cumhuriyet’in haberine göre, Gülen Cemaati davalarından yargılanan işadamlarının serbest bırakılması için kurulan borsada milyon dolarların döndüğü ve danışmanlarının Erdoğan’a sorunları iletmediği iddialarıyla ilgili AKP milletvekili Şamil Tayyar’ın açıklamalarına atıfta bulunan Üçok, kendisinin de bu konuda yeni bir yöntemle karşılaştığını iddia etti.
“Kamu kurumlarında, bakanlıklarda ve yine zengin iş adamları arasında uygulanan bir sistem olduğunu ve adına “Hüsn-ü Şehadet” denildiğini iddia eden Üçok, “Hüsn-ü, güzel iyi kuvvetli demek. Şehadet ise şahitlik anlamına geliyor.” diyerek, hükümete yakın birinin suçlanan kişilerle ilgili Hüsn-ü Şehadeti ile bazı kişilerin yargılama dışında kaldığını iddia etti.